IZGRADNJA PRISTANA PREDSTAVLJA ZNAČAJAN KORAK U OŽIVLJAVANJU BEGEJA

Promenjena vizura ovog dela grada

U neposrednoj blizini pešačkog mosta u naselju Berbersko, nedavno je završena izgradnja pristana na levoj obali Begeja. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je ove nedelje marinu, kao i šetalište koje je opremljeno novim sadržajima.
Ova investicija deo je IPA projekta prekogranične saradnje Srbija-Rumunija „Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju”, vrednog blizu 14 miliona evra i finansiranog iz fondova Evropske unije. Gradnja pristana, uz prethodno uklanjanje vegetacije, izmuljavanje Begeja, čišćenje i uređenje obale, u vrednosti je iod 600 hiljada evra. O projektu gradnje pristana i daljim planovima u vezi s uređenjem Begeja i njegovih obala, govorio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je od početka zadužen za realizaciju ovog posla.
– Najavili smo 2015. godine, upravo s lučnog mosta pored sadašnjeg pristana, da nam je želja i obećali smo da će na ovom mestu biti izgrađen pristan. Tada smo takođe obećali da će potrebna sredstva biti obezbeđena iz evropskih fondova, to se i ostvarilo. Šest stotina hiljada evra uloženo je za izmuljavanje ovog dela Begeja i izgradnju privezišta – rekao je Radišić i dodao da je interes Grada Zrenjanina u ovom slučaju višestruk.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju