IZLETIŠTA SPREMNA ZA BEZBEDAN BORAVAK SUGRAĐANA I GOSTIJU IZ OKRUŽENJA

U susret prazniku…

Pandemija je utihnula i naši sugrađani se uveliko nadaju da će praznične dane, za koje se najvljuje i lepo vreme, provesti na jednom od zrenjaninskih izletišta. Istovremeno, Turistička organizacija Srbije nastavlja kampanju za aktivan odmor u prirodi. U susret prazniku, kao i sveke godine, nadležni u Zrenjaninu organizuju i njihovo uređenje.
Izletištima na Tisi, kod Žabaljskog mosta, Motel „Šumica” i „Peskara”, upravlja Gradska stambena agencija (GSA) Zrenjanin, a u njihovom uređenju brine JKP „Čistoća i zelenilo”.

NA PESKARI NOVA ULAGANJA
O tome kako su održavana izletišta i da li će sve biti spremno za izletnike, razgovaramo sa Dragomirom Radovancem, izvršnim direktorom Gradske stambene agencije.
– U proteklom periodu preduzeće se staralo o ovim lokacijama i poboljšavalo uslove njihovog korišćenja putem značajnih finansijskih ulaganja. Proširena je ponuda objekata za izdavanje, koji su renovirani i adaptirani kako bi posetiocima obezbedili siguran boravak, konkretno, na Peskari. Proširena je i uređena plaža i omogućen veći prostor za boravak. U delu gde su tereni za odbojku na pesku, izgrađene su i tribine i postavljen je novi objekat za izdavanje – istakao je Radovanac.
Na pitanje šta je u planu kada je reč o izletištu na Tisi, izvršni direktor GSA navodi da predstoji rekonstrukcija talpe i dečjeg bazena u njenom sklopu.
– Izgrađen je novi most i time omogućen pristup talpi. Takođe, obnovljene su instalacije i vodovodne cevi, postavljeni su šahtovi sa izvodima za priključak korisnika na vodovodnu mrežu, redovno se popravlja oštećeni mobilijar koji je, nažalost, stalna meta nesavesnih građana – ističe naš sagovornik.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju