KAJAKAŠI USPEŠNI NA PRVENSTVU VOJVODINE

Sad čekaju poziv selektora

Sa otvorenog prvenstva Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano od 19. do 21. jula, kajakaši Begeja doneli su pregršt medalja. Zrenjaninci su u pravo vreme potvrdli da su u odličnoj formi jer je to takmičenje bilo i izborno za reprezentaciju koja okuplja najbolje kadete i mlađe juniore Srbije.
– Na osnovu ostvarenih rezultata očekujemo da će poziv selektora dobiti Biljana Vukov, Nikolina Margić i Beatriks Orban. Naša reprezentacija sprema se da septembra učestvuje na takmičenju olimpijskih nada koje će se održati u Bratislavi – ističe trener kajakaša Begeja Srđan Đorđević.
Do zlatne medalje došle su u kajaku dvosedu na 500 m kadetkinje Beatriks Orban i Biljana Vukov. Biljana Vukov je u trci K-1 na 1000 m bronzane medalje zaslužila u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji. U nadmetanju juniorki Nikolina Margić i Biljana Vukov su bile druge u dvosedu na 1000 m. Isti plasman su ostvarile u dvosedu Beatriks Orban i Nikolina Margić, kao i Biljana Vukov i Beatriks Orban u trkama na 500, odnosno 200 metara. Junior Nikola Kovačević uzeo je bronzano odličje u jednosedu na 500 metara.

B. M.