KINESKI AMBASADOR ZASLUŽIO NAGRADU GRADA ZRENJANINA: Zasluge za investiranje u grad i prijateljstvo

Tradicionalni, novogodišnji prijem održan je danas u baroknoj sali Gradske uprave kada je dodeljena Nagrada Grada Zrenjanina u prisustvu odbornika u Skupštini grada Zrenjanina, funkcionera lokalne samouprave, državne uprave i pokrajinske administracije, predstavnika javnih preduzeća i ustanova, verskih zajednica, privrednika, predstavnika medijskih kuća. Domaćini svečanosti bili su Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina  i Oliver Mitrović,  predsednik Skupštine grada.

Najznačajnije gradsko priznanje ove godine pripalо je Li Mančangu, ambasadoru Narodne Republike Kine u Srbiji. U njegovo ime priznanje je primio Či Jonghui, savetnik u Ambasadi Kine.

– Nama je veliko zadovoljstvo i drago nam je što je kompanija Linglong” investirala u Grad Zrenjanin, a želimo da i druge kineske kompanije investiraju ovde. Kada jedna takva kompanija investira, ona ne investira samo novac, nego i prijateljstvo. Duboko verujem da će takvo prijateljstvo biti večno i kao Ambasada, za iduću godinu, uložićemo sve napore da radimo za grad Zrenjanin i prijateljsku Srbiju – izjavio je je na srpskom jeziku Či Jonghui i poželeo svima mnogo uspeha u 2019. godini što je pozdravljeno velikim aplauzom.

I.I.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju