KORONA UGASILA LINIJU PROIZVODNJE U „ŠINVOZU”

Punim kapacitetom radiće krajem avgusta

Jedna od vodećih firmi u regionu koja se bavi modernizacijom i remontom železničkih vozila, zrenjaninska kompanija „Šinvoz”, zbog pandemije korona virusa morala je da preduzme mere da bi zaštitila zaposlene i obezbedila nesmetan rad. Kako navodi Radomir Miljuš, direktor ovog preduzeća, svi radnici stariji od 60 godina, samohrani roditelji kao i oni sa hroničnim bolestima, oslobođeni su radne obaveze, a ova odluka je još uvek na snazi.
– Mere Vlade Srbije značajano su doprinele da bolje prevaziđemo period koji je iza nas. Posebno je značajno odlaganje plaćanja obaveza prema bankama i državi, bez toga sigurno ne bismo mogli da poslujemo u tom periodu – ističe Miljuš.
Zbog zatvaranja fabrika njihovih inostranih partnera, kako navodi naš sagovornik, „Šinvoz” je bio prinuđen da po proglašenju vanrednog stanja, zatvori proizvodnu liniju koja je početkom godine, nakon priprema i obuke zaposlenih, počela sa serijskom proizvodnjom. Druga proizvodna linija radila je smanjenim kapacitetom, kao i fabrika inostranog kupca.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju