MESEC PRAVILNE ISHRANE

Zavod za javno zdravlje organizovao je u utorak završnu manifestaciju kampanje „Oktobar – mesec pravilne ishrane“ koja se održava od 2001. godine, uz podršku Ministarstva zdravlja.
– Cilj ove kampanje je i informisanje najšire populacije, naročito dece i mladih, kao i formiranje pravih stavova o ishrani – istakla je dr Nađa Miloš.
U ovogodišnjoj kampanji učestvovala su tri vrtića, iz Zrenjanina, Novog Bečeja i Novog Miloševa, kao i pet osnovnih škola iz Zrenjanina, Banatskog Karađorđeva, Vojvode Stepe i Srpskog Itebeja.
Najbolje likovne radove u predškolskom uzrastu nacrtali su Dragana Trajlov (PU „Pava Sudarski“ N. Bečej), Dejan Buza (vrtić „Pinokio“, N.Miloševo) i Čaba Kiralj (PU „Pava Sudarski“, N. Bečej). U nižem školskom uzrastu najbolji likovni rad nacrtao je Nikola Jovanović (OŠ „J.J. Zmaj“), zatim Marko Hegediš („J.J. Zmaj“) i Iva Vukanić („P.P. Njegoš“). U starijem uzrastu najbolji likovni rad imala je Mirjana Matić (OŠ „Miloš Crnjanski“, S. Itebej), zatim Ranka Špiridan (OŠ „4. oktobar“, Vojvoda Stepa) i Hilda Deli (OŠ „Miloš Crnjanaski“, S. Itebej). Najbolji literarni rad napisao je Nemanja Guteša, učenik OŠ „J. J. Zmaj“. Nagrađemi su dobili prigodne poklone a u njihovu čast glumac Denis Caran izveo je, zajedno sa decom, adaptiranu predstavu „Tri praseta“.
(slm)