MLADI HARMONIKAŠ DARIO MIHALJEVIĆ: Pobeđuje na prestižnim smotrama

Na 16. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša „Zvezdane staze”, koje je održano od 8. do 10. maja u Kragujevcu, Zrenjaninac Dario Mihaljević, učenik petog razreda Osnovne muzičke škole „Josif Marinković”, osvojio je prvu nagradu. Žiri u sastavu Frank Anđelis (Francuska), Anders Grote (Norveška), Mario Stefano Pjetrodarki (Italija) Dr. Katja Pupovac (Srbija) i Radomir Tomić (Srbija) ocenjivao je mlade virtuoze.

Ovo je bilo samo jedno u nizu priznanja za mladog muzičara do sada. Na „Meh festu” u Zemunu je takođe osvojio prvu nagradu, a ista ga nije mimoišla ni na takmičenju koje je održano u Fantastu (Novi Bečej). Mihaljević je i pobednik kategorije i nosilac prve nagrade na smotri „Eufonija” koje se održava u Novom Sadu.

– Harmoniku sviram od sedme godine, a ljubav prema njoj sam nasledio od svog oca i majke koji su mi najveća podrška. Veliku zahvalnost za sve osvojene nagrade dugujem svom mentoru i nastavniku Branislavu Simiću. Ova prestižna nagrada mi je veoma bitna jer svirati ispred ovako značajnih imena u svetu harmonike i osvojiti visoke ocene je zaista moj najveći uspeh. Planiram da upišem srednju muzičku školu i nastavim svoje usavršavanje – rekao je mladi muzičar Dario Mihaljević.

M.Malbaški

Foto: privatna arhiva Fejsbuk