Multă bucurie, bună voință și plăcerea de a mai participa pe viitor și la alte evenimente

Numeroase activități și everimente într-o săptămână

Săptămâna copiilor” este o manifestare care s-a desfășurat timp de o săptămână, în perioada 7 octombrie/13 octombrie în Serbia și a marcat Ziua Mondială a Copilului. În acest an, Săptămâna Copilului marchează aniversarea semnificativă a celei de-a 30-a aniversări a Convenției Națiunilor Unite (Drepturile Copilului), cel mai semnificativ document internațional în domeniul drepturilor omului privind copilul, precum și cel mai acceptat instrument juridic pentru protecția drepturilor omului. Un program divers în cadrul Săptămânii Copilului a fost pregătit și realizat în școlile generale din Zrenianin și Jitiște. Cu diferite activități printre care competiți, expoziți a lucrărilor plastice, spectacolul de teatru pentru copii, târguri programe culturale și educaționale în care au fost incluși părinți și bunicii.


În timpul Săptămânii Copilului, elevii învață în general despre drepturile copiilor. De asemenea, este o săptămână în care copiii își petrec, se joacă, își exprimă creativitatea. Astfel, această Săptămână a copiilor din școlile și grădinițele din Zrenjanin este marcată de diverse ateliere și activități ale copiilor și părinților. Au fost pregătite pălării, coafuri nebune, târguri, mascarade, mergând la teatru, desene, jocuri sportive…
Pentru a marca „Săptămâna copiilor”, în centrul orașului a fost organizată competiție sportivă cu un traseu cu optacole care copii cu succes au trecut,fiind organizat de Orașul Zrenjanin, Federația Sportivă Zrenjanin și Asociația Sportivă Școlară a orașului Zrenjanin. Partea distractivă a programului a fost oferită de „animatorii” care, împreună cu melodia și jocul, i-au distrat pe „micuții concurenți”. La fel a avut loc și desenul tradițional de cretă pe piața din Centrul orașului.
Scopul organizări everimentului era socializare și distracția, așa că toată lumea era fericită să se întoarcă la școlile lor. În comuna Jitiște pentru a șaptea oară în colaborare cu școlile generale și instituția preșcolară de pe teritoriul comunei, precum și Organizația Turistică Jitiște a organizat Târgul la care au participat mai multe școli din comuna. Școla „George Coșbuc” din Torac în cadrul everimentului au realizat activități sportive culturale și expoziționale iar tradițional elevii școli din Torac și anul acesta au pariticipat în cadrul ediției a XI-a a coloniei de arte plastice „Lumea colorată a copilăriei” organizată de Centrul Românesc pentru Instituțiile Democratice şi Drepturile Omului.
M. V.