ZRENJANINAC RADISLAV MIHAJLOV, PROFESIONALNI STANT VOZAČ

Mladić koji živi svoje snove

Ne postoji recept za uspeh, moraš da veruješ u sebe i u svoj san bez obzira na to šta drugi kažu. Živi onako kako ti misliš da treba – kaže naš sugrađanin

Stant je zanimljiva i popularna moto-disciplina u kojoj vozač izvodi akrobacije na motoru, a njom se punih deset godina bavi naš sugrađanin Radislav Mihajlov. Na brojnim takmičenjima širom sveta osvajao je vredne nagrade. Njegovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a on je postao jedan od najboljih stant vozača u Srbiji.
– Dok još nisam imao dozvolu za motor, vozio sam bicikl kao i većina klinaca danas i isprobavao sam raznorazne stvari. U to vreme je moj brat imao motor pa smo ponekad odlazili na mesta gde sam mogao da vozim bez dozvole. Čim sam položio vozački ispit, iste godine sam počeo da učim da vozim i motor na zadnjem točku. Nakon toga sam video neke vozače koji su tada bili u vrhu tog sporta i pomislio: „Hoću i ja ovo da radim!” – priča naš sugrađanin.

Radislav Mihajlov napominje je njegova majka bila glavni pokretač njegove profesionalne karijere i da je najviše doprinela da on postane profesionalni stant vozač.
– Mama ne voli motor, ona voli mene. Da nije nje, nikada ne bih postigao sve ovo. Samo mi znamo sa čim smo morali da se suočimo da bi se moji snovi ostvarili. Uvek je bilo onih koji su mi govorili „batali motor, nema od toga ništa, nađi posao”. Bilo je teško, ali nisam se obazirao. Od prvog dana sam se fokusirao na to da hoću da mi ovo bude posao, nikada nisam sumnjao u sebe, a nastupom na Moto GP trci u Holandiji, pred oko 100.000 gledalaca to sam i dokazao – kaže Radislav.
Takmičenje je sastavni deo svakog sporta, a rezultati su pokazatelji koliko i kako se radi i trenira. Naš sagovornik ističe da mnogo vremena posvećuje vežbi, pa su rezultati morali da dođu.
-U juniorskoj kategoriji sam bio prvak Hrvatske, Bugarske i Mađarske istovremeno. Kada sam prešao u višu klasu, bio sam prvak Mađarske i 2017. godine sam se plasirao u top 10 vozača na svetskom prvenstvu u Poljskoj. Trenutno sam više fokusiran na nastupe. Planiram da se u buduće pojavljujem samo na najvećim takmičenjima u svetu, kada okolnosti to dozvole. Moj cilj je bio da postanem profesionalac. Stant je moj posao, ja danas zaista živim svoje snove. Ne postoji recept za uspeh, moraš da veruješ u sebe i u svoj san bez obzira na to šta drugi kažu. Radi svoju stvar. Živi život onako kako ti misliš da treba. Ja živim takav život. Istrajan sam u svojim namerama. Na tom putu imao sam brojne prepreke, ali sam naučio da ih prevaziđem i da idem dalje – iskren je mladi
sportista.

  • NI POVREDE GA NISU ZAUSTAVILE
    – Stant je rizičan kao i svaki moto-sport. Pre četiri godine moja karijera je bila vrlo neizvesna zbog povrede. U 2016. i 2017. godini imao sam tri operacije ramena, a doktor mi je savetovao da razmislim da li želim i dalje da vozim motor i da od toga živim. Ja sam mu odgovorio da želim. Onda je i on shvatio da sam ja potpuno posvećen tome, pa sam se zahvaljujući lekaru, terapeutu i vrednom radu uspešno oporavio – završio je Radislav Mihajlov.

D. Petrović