Na Vidovdan ponovo potvrđeno da je Klek jedno od najdinamičnijIH sela na prostoru srednjeg Banata

Za slavu okupili brojne meštane i prijatelje

Bogat umetnički i sportski program i afirmacija kolektiva i pojedinaca najzaslužnijih što s pravom nosi epitet najdinamičnijeg sela na širem prostoru srednjeg Banata, obeležili su „Dane Kleka”, šeste po redu održane, prošlog vikenda. Po tradiciji, manifestacija je u dane Vidovdana. Počela je svetom liturgijom u hramu Svetih otaca koju je održao seoski paroh Milan Petrović.
Đorđe Vlatković, vlasnik i direktor specijalizovane firme iz oblasti elektroenergetike i automatike „Mera”, Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Vatrogasnog saveza Zrenjanina i učenica generacije Osnovne škole „Jovan Dučić” Ana Dobai, dobitnici su ovogodišnjeg priznanja – povelje Mesne zajednice sa plaketom koje im je uručio predsednik Saveta Mesne zajednice Goran Marković.
Prema rečima Markovića, aktivisti Mesne zajednice Klek ulažu napor da ova manifestacija, osim što postaje tradicionalna, zadrži visok nivo kvaliteta gostiju koji učestvuju u umetničkom programu. Namera je i da se animiraju i afirmišu najuspešniji Klečani, živeli oni u Kleku ili u drugim mestima.
M. S-n.

Opširnije u štampanom izdanju