NAJAVE DOGAĐAJA

INDIJSKI FILM
U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar Zrenjanina svake srede i četvrtka prikazuje, od 21 sat, Ciklus indijskog filma: 21. septembra, „Badžirao Mastani”, 27. „Brat Badžangri”, 28. „Vezir”. Ulaz je besplatan.

O ZDRAVLjU
U petak, 22. septembra u 19 časova, u Kulturnom centru prim. dr Boro Vujasin održaće predavanje „Kako osećanjima izlečiti svoje telo”.

TRIBINA
„Posledice propasti Agrokora na privredu Srbije” tema je tribine, koja u utorak, 26. septembra u 19 časova, u Kulturnom centru Uvodničar je Živan Lazić, novinar a moderator Miroslav Samardžić.

„STRIPOLIS”
U Kulturnom centru biće svečano otvoren Osmi Festival stripa „Stripolis”, u četvrtak, 21. septembra, u 19 časova. Gosti su Aleksa Gajić – strip crtač i autor animiranih filmova – Beograd, Mileta Poštić – animator, gejm dizajner i strip crtač – Novi Sad i Željko Pahek – strip crtač i animator – Beograd. Festival su u utorak, 19. septembra, predstavili direktor KC Goran Marinković, organizator i gl. i odgovorni urednik časopisa „Stripolis” Branko Đukić i programski direktor KC Vladimir Đurić.
Nakon svečanog otvaranja Festivala biće otvorena i izložba radova Željka Paheka. Crtači će crtati pred publikom, a svaki posetilac dobiće na poklon crtež omiljenog strip junaka. Stevan Subić, autor iz Zrenjanina, realizovaće „LiveArt5”. Posetioci mogu da donesu majice, torbe i druge tekstilne predmete, a „Diginet” će im besplatno odštampati logo „Stripolisa”. U 19.30 sati je Cosplay festival, a u 20 sati je promocija časopisa „Stripolis” i izdavačkih kuća…
U petak je, u 10 časova, radionica animiranog filma Mileta Poštića, u 19 časova je Berza stripa, a u 19.30 razgovor sa Aleksom Gajićem, uz projekcije animiranih filmova. U subotu, 23. septembra, u 20 časova, biće razgovor sa Željkom Pahekom.

„MALA PRUGA”
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je u sredu, 27. septembra, u 19 časova, promocija knjige „Banatska mala pruga”. Autori su dr Milan Micić, dr Maria Silađi i dr Ferenc Nemet, a izdavač Banatski kulturni centar.

REPERTOAR POZORIŠTA
Na sceni „Todor Manojlović” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, u subotu, 23. septembra, u 20 časova, gostuje Narodno pozorište „Sterija” iz Vršca sa predstavom „Stara Vremena” Harolda Pintera, u režiji S. Udicki. Na Lutkarskoj sceni u subotu, u 10 časova, je predstava „Veliki dobroćudni džin, a u nedelju, 24. septembra, u 18 časova, „Kuća brojeva”.