NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 27. novembra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani održaće se radionica „Ornament u kulturama neolita” koju će voditi Ivana Arađan, kustos i muzejski pedagog Narodnog muzeja. Učesnici će nakon prezentacije imati priliku da se likovno izraze i ornamente primene ukrašavajući odeću za neolitsku porodicu.

GITARIJADA
Svi bendovi iz Zrenjanina i bliže okoline mogu se prijaviti za učešće na „Gitarijadi” koja će se održati u Kulturnom centru početkom decembra. Prijave na imejl: kczr@kczr.org Dodatne informacije na broj telefona: 064/8116994.

RADE ŠERBEDžIJA
Koncert proslavljenog glumca, pesnika i muzičara Radeta Šerbedžije biće održan u nedelju, 28. novembra, u Kulturnom centru sa početkom u 20 časova. Uz pratnju benda „Zapadni kolodvor”, Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog studijskog albuma „Ne okreći se, sine”, ali i pesme „Imam pjesmu za tebe”, „Meni se dušo od tebe ne rastaje”, „Barbara”, „Ne daj se Ines” i druge. Ulaznice koje su ograničene, prodaju se na biletarnici svakog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.500 dinara i u sistemu prodaje ulaznica „Gigstiks”. U skladu sa postojećom uredbom za dolazak na koncert nisu potrebne kovid propusnice.

IZLOŽBA I TRIBINA
Tribina „List Bečkerek – trideset godina kasnije” biće održana u utorak, 30. novembra. U okviru programa, u 18 časova u malom salonu Kulturnog centra otvara se izložba naslovnih strana ovog nedeljnika. Program će obuhvatiti i dva tribinska panela. U prvom će govoriti nekadašnji saradnici lista i novinari koji su „insajderski” upućeni u zrenjaninsko novinarstvo poslednjih nekoliko decenija – Biljana Mandić, Branislav Kostić, Zoran Dedić i Slobodan Pašić, a moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra. Drugi donosi kulturno-istorijski i sociološki pregled na list „Bečkerek” sa distance od trideset godina. Učesnici ovog panela, koji će voditi Goran Lazičić, biće Stanislava Barać i Konstantin Grosu. Prvi panel počinje u 18.30, a drugi u 19.30 časova u maloj sali.

VOĐENjE KROZ IZLOŽBU
U četvrtak, 2. decembra, sa početkom u 19 časova u malom salonu Narodnog muzeja biće upriličeno stručno vođenje kroz izložbu „Fabrike nameštaja u Zrenjaninu: između industrije i istorije umetnosti” sa temom „Život i rad Zoltana Bencea arhitekte, dizajnera i tehničkog upravnika fabrike nameštaja”. Zoltan Bence je gotovo pola veka bio usko povezan sa radom fabrike na čiji rad je ostavio neizbrisiv pečat. Publici će izložbu tumačiti Dejan Vorgić, autor.