NAJUSPEŠNIJI UČENICI ZRENJANINSKE GIMNAZIJE

Vredelo je učiti

Njihova matura je bila drugačija od one kakvu su očekivali, obavijena strepnjom od virusa korona. Svečanost je održana u junu, u Kulturnom centru Zrenjanina, a u Hotelu „Vojvodina” su svi zajedno proslavili maturu, pomireni činjenicom da je izostao važan trenutak u njihovim životima, na završetku jednog i početku sledećeg životnog puta…
U generaciji koja je Zrenjaninsku gimnaziju upisala 2016. godine je 51 nosilac diplome „Vuk Karadžić”, 20 učenika su nosioci specijalnih diploma, dok su 74 učenika pohvaljena. Priznanja im je, na svečanosti u Kulturnom centru, uručio direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković. Zvezda večeri je bila Teodora Šiklošić, učenica generacije.

Odeljenje 4-1, odeljenjski starešina Dušica Mitić, profesorka srpskog jezika i književnosti (u penziji), Edi Daruši, prof. filozofije. Dobitnici diplome „Vuk Karadžić” su: Jovana Janjić, Jovana Putić, Anabela Zonai, Dragana Bajat, Danica Pavićević. Specijalne diplome zaslužili su: Jovana Putić – treće mesto na Republičkom takmičenju Književna olimpijada, Anabela Zonai, Maja Vasić i Mila Rikanović, sve za drugo mesto na Republičkom takmičenju u rukometu, mentor Gordana Gigić Janjić.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju