NAZIRE LI SE ZAVRŠETAK OBILAZNICE I DA LI SE GRADILIŠTE OTVARA NA PROLEĆE

Dalekovodi – (ne)premostiva prepreka

Ušlo se u treću godinu građenja trase od 3,7 kilometara puta – pretposlednje faze obilaznice oko Zrenjanina, koja je trebalo da bude gotova za nešto manje od godinu dana. Razlog za probijanje rokova bili su dalekovodi u zoni Prvomajske ulice, koji su se našli na putu obilaznice, a koje je Grad dužan da izmesti. To će se i desiti ove godine, najavljuje zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Ističe i da su u toku poodmakle pripreme za izgradnju poslednjeg dela puta oko Zrenjanina, čime bi se okončao trodecenijski infrastrukturni poduhvat, ukupne dužine 14,5 kilometara.

POMERANJE ROKOVA
Za izgradnju treće faze obilaznice oko Zrenjanina, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, JP „Putevi Srbije” kao investitor 15. oktobra 2018. zaključuju ugovor sa novobeogradskom firmom „Energoprojekt niskogradnja” i lazarevačkom „Bauvezen”. Radove u vrednosti od 350,6 miliona dinara (bez PDV-a) trebalo je završiti za 320 dana od uvođenja u posao – odnosno do oktobra 2019. Aprila te godine tadašnja ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kritikuje dinamiku napredovanja treće faze obilaznice, rekavši da izvođač ne može iznositi mašine na gradilište samo kada dolaze ministri.
Oktobra 2019. „Energoprojekt” i „Bauvezen” dobijaju odobrenje od investitora da produže rok za završetak radova, koje su morali da obustave jer se na putu obilaznice našla mreža dalekovoda. Maja 2020. godine ponovo je zatraženo odlaganje roka za završetak gradnje zbog ukrštanja trase sa dalekovodima, nadzemnim kablovima telefonije i telekomunikacionim instalacijama, ali i zbog uvođenja vanrednog stanja u zemlji. Rok se pomera na 15. septembar 2020. godine.
Sve aktivnosti oko izmeštanja dalekovoda u nadležnosti su Grada Zrenjanina, navode iz „Puteva Srbije”. Ističu da je u trećoj fazi obilaznice ostalo da se izvedu završni zanatski radovi na mostu, zatim dve kružne raskrsnice i javna rasveta na njima, a onda preostaje postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme. Posao će i dalje obavljati „Energoprojekt niskogradnja” i „Bauvezen”.
Podsetimo, do sada su izgrađeni most preko Begeja i trasa od Mihajlovačkog druma do Prvomajske ulice.

OBEZBEĐEN NOVAC ZA DALEKOVODE
Završetak ovog kraka puta očekuje se u toku 2021. godine, navodi zamenik gradonačelnika Saša Santovac, što podrazumeva i izmeštanje dalekovoda, a za šta se sada pribavlja projektna dokumentacija. Prema rečima zamenika gradonačelnika, za jedan dalekovod (110 kW – kilo volta) nedavno je dobijeno rešenje o odobrenju radova, a za još dva (110 i 220 kW) – procedura je u toku.
– Budžetom za 2021. godinu Grad je predvideo sredstva za izmeštanje dalekovoda i očekujemo da nakon toga što stigne odobrenje za izvođenje radova sprovedemo javnu nabavku i nastavimo izgradnju obilaznice. Radovi su zaustavljeni samo u delu njenog ukrštanja sa Prvomajskom ulicom, i to 200 metara sa jedne i 200 metara sa druge strane od dalekovoda – navodi Santovac.
Što se tiče poslednje faze puta oko Zrenjanina, Grad je trenutno u poodmakloj proceduri za dobijanje dokumentacije nepohodne za početak gradnje, obaveštava zamenik gradonačelnika.
– Do sada je izvršena eksproprijacija i otkupljeno je zemljište na četvrtom kraku obilaznice. Takođe su za ovu deonicu dobijeni i lokacijski uslovi, tako da se sada priprema dokumentacija koja će ići na pokrajinsku revizionu komisiju. Nakon toga sledi pribavljanje odobrenja za izvođenje radova. Grad je finansirao dokumentaciju eksproprijacije i tehničku dokumentaciju, a sve drugo – obezbeđivanje potrebnih dozvola, finansiranje izvođenje radova – dužnost je „Puteva Srbije” – objašnjava Santovac.
Iz ovog preduzeća navode za naš List da će poslednji deo obilaznice graditi firma „Gramond” iz Novog Sada. Podsećaju i da posle 31. marta počinje građevinska sezona – a možda i radovi na večnom zrenjaninskom gradilištu.

Milana Maričić

  • ISTEKLA DOZVOLA, PA SVE ISPOČETKA
    Još 2015. godine tadašnja Direkcija za izgradnju grada potpisala je ugovor sa Elektromrežom Srbije (EMS), čim se obavezala da izmesti dalekovode na trasi obilaznice, potvrdio je nedavno za naš List Goran Kravarušić, nekadašnji direktor Direkcije, a sada načelnik Odeljenja za privredu u Gradskoj upravi.
    – Ogranak EMS-a „Elektroistok” radio je projektnu dokumentaciju za izmeštanje dalekovoda. Sve je bilo urađeno, ishodovali smo građevinsku dozvolu, a u Pokrajini je ugovor prošao i revizionu komisiju. Međutim, novčanih sredstava za taj posao nije bilo, a nakon dve godine ta dozvola je istekla – naveo je Kravarušić, objasnivši da je zbog toga 2020. godine Odeljenje za privredu ponovo potpisalo ugovor sa „Elektroistokom” za izradu projekta i da su krenuli sve ispočetka.