NOVI IZGLED POJEDINIH ULICA U NASELJU DOLJA

Prioritet je popravljanje puteva

Jedna od manjih mesnih zajednica u gradu, MZ „Dolja-Crni Šor” će se u toku ove godine pozabaviti rešavanjem svih onih nedostataka na svojoj teritoriji koji su mučili meštane.
Savet MZ koji je konstituisan prošle godine je izdvojio komunalne probleme koji predstavljaju prioritetne aktivnosti ovogogodišnjeg plana rada.
U Tomićevoj ulici će biti popravljen put koji će omogućiti bolje funkcionisanje saobraćaja. Deo puta bi trebalo da bude sređen u ulici Đurđa Smederevca u kojoj se nalaze vrtić „Poletarac” i osnovna škola „Žarko Zrenjanina”. Trebalo bi da deo pešačke staze bude saniran u Dalmatinskoj ulici. U planu je da se popravi vodovodna crpna stanica na obali Begeja.
Pored pomenutih radova, urađeno je još nekoliko komunalnih aktivnosti u proteklom periodu koje su značajne za bolje funkcionisanje ove mesne zajednice.– Naselje „Dudara” je dobilo novi asfalt. Popravka puta je odrađena u Kumanovskoj ulici. Ono što je veoma važno jeste da je očišćena obala Begeja i to deo kod Principovog mosta – kaže Željko Lazić, predsednik Saveta MZ „Dolja-Crni Šor”.
Postavljena je nova rasveta u parku koji se nalazi između ambulante i prostorije MZ.
Važno je istaći da u Mesnoj zajednici građani svake prve srede u mesecu mogu besplatno da provere pritisak i šećer u krvi. Na ovaj način mnogi sugrađani imaju mogućnost da brinu o svom zdravlju.
Udruženje „Banatski klas” je veoma aktivno u ovoj mesnoj zajednici. Bavi se izradom ručnih radova, kao što je vez i zlatovez, rad aplikacija, pustovanje vune, rad vitraž tehnikom, bojenje stakla tifani tehnikom i rad pačvork tehnikom.
– Prošle godine Mesna zajednica je organizovala i obeležila nekoliko važnih datuma. U saradnji sa fudbalskim klubom „Borac” u prostorijama Kluba je obeležena slava MZ, Velika Gospojina kao i sto godina od osnivanja FK „Borac” – istakao je Željko Lazić.

M. Solarov