OSMA „ŠTRUDLIJADA“ U MESNOJ ZAJEDNICI „ŽARKO ZRENJANIN“: Svi su pobednici

Vera Obradović, penzionerka, aktivista Crvenog krsta i dobrovoljni davalac krvi napravila je najukusnije štrudle sa rogačem, orasima i makom i osvojia prvo mesto na osmoj „Štrudlijadi“, održanoj juče u Mesnoj zajednici „Žarko Zrenjanin“. Pored zahvalnice i matrerijala potrebnog za spravljanje ovog kolača, nagrađena je i 10 – dnevnim odmorom u Vrnjačku Banju, koji daruje Gradsko udruženje penzionera Zrenjanina.

Drugo mesto osvojla je Mara Ramilović, a treće Zlatinka Števanov.

Prema rečima Katice Ketenbah, koja je na čelu Mesne organizacije Crvenog krsta, nadmetanje u spravljanju ovog kolača karakterističnog za ove prostore, okupilo je 17 dama i jednog džentlmena – njenog supruga Žarka.

– Raduje me što se pojavljuje sve više mlađih žena, iz celog grada, a imali smo i gošću iz Lukićeva. Bilo je 18 učesnika, koji su na ocenjivanje doneli više od 45 štrudli od višanja, sira, oraha, rogača i, naravno, maka. Tradicija u pravljenu štrudle čuva i neguje. Zahvaljujem se i Savetu Mesne zajednice, gradskim udruženjima penzionera i Crvenog krsta, na pomoći i razumevanju – kaže kratko Katica Ketenbah.

Učenici drugog 2 razreda Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ i njihova učiteljica Ljiljana Jovanov Krstić, pobrinuli su se za umetnički deo ovog lepog druženja.

M. S-n.