OSNOVNA ŠKOLA U JARKOVCU:  Kabinet za ruski jezik, uz podršku NIS-a

U Osnovnoj školi „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu, u opštini Sečanj, nedavno je svečano otvoren kabinet za ruski jezik, čije je opremanje i adaptaciju podržala kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“. Kabinet je u potpunosti adaptiran i renoviran i namenjen je đacima od petog do osmog razreda. Učionica je opremljena novim školskim nameštajem, kao i pametnom tablom sa projektorom i laptopom. Učenici ove škole redovno učestvuju na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školske uprave Zrenjanin, ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, kompanije NIS, rukovodstvo škole, nastavnici i učenici.

Direktor škole, Ljubomir Papić, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji, uz koju će učenici moći da usavršavaju svoje znanje ruskog jezika, dok je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, naglasio značaj ovog projekta za obrazovanje.

Da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na veoma visokom nivou, naglasio je Denis Kruglov, ataše u ambasadi Ruske Federacije, i dodao da program „Energija znanja“ omogućava učenje ruskog jezika, kao i studiranje, rad ili posetu Ruskoj Federaciji u budućnosti.

M.B.

Foto: NIS