OTVOREN TREĆI ZRBIZNET SAJAM :Ilustracija opšteg napretka

– Ono što sam u vašem gradu danas video je jedan novi Zrenjanin, grad poleta, privrede, novih investicija i većeg broja zaposlenih. Već realizovane investicije, i one čije ostvarenje predstoji, osnova su razvoja kulture, sporta, izgradnje puteva i drugih infrastrukturih objekata. Sajam koji imam čast da otvorim ilustracija je tog progresa i nagoveštaj njegovog ubrzanja.

Ovim rečima je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović otvorio sajam ZrBizNet koji se ove godine održava po treći put. Mirović se osvrnuo na velik broj investicija širom Vojvodine, a posebno je naglasio ozbiljnu ponudu jedne velike, svetski poznate japanske kompanija, koja namerava da podigne fabriku u Novom Sadu.

Sajam je okupio oko 230 izlagača iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i naše zemlje. Organizatori manifestacije su Grad Zrenjanin, Unija poslodavaca – Poslodavci Zrenjanina i Privredna komora Srednjobanatskog okruga.

O značaju ZrBizNet-a, koji se između ostalog ogleda i u gradnji 530 stanova na više lokacija, čime je dostignut tempo stanogradnje s kraja 80-tih godina govorio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Na otvaranju ZrBizNet-a prisutnima su se obratili i Predrag Stankov, direktor Privredne komore Srednjobanatskog okruga i Dragoljub Bjeloglav, direktor kompanije „Persu” koja planira zanimljiv sastanak posvećen saradnji malih i srednjih proizvođača sa ovim trgovinskim lancem.

Teme u fokusu ZrBizNet-a su žensko preduzetništvo i digitalna transformacija. Po tradiciji, održava se i sajam zapošljavanja i mnogobrojni poslovni sastanci.

Pre posete Sajmu, Igor Mirović je posetio gradski stadion i radove na uređenju privezišta za plovne objekte u zoni „Berbersko”

M. Stoin

Foto: Jovan Drndak Njegović