PLANOVI ELEMIRSKE OSNOVNE ŠKOLE

Žele veći vrtić

Osnovna škola „Svetozar Mar ković Toza“ Elemir jedna je od najvećih u naseljima srednjeg Banata, specifična je i po tome što ima izdvojeno odeljenje u Tarašu, a objedinjeno finasiranje. Ono što Elemirci sa ponosom ističu, to je i jedna od najstarijih škola, ne samo u regionu već i u Srbiji. -U školi sada ima 417 učenika ukupno, a 70 je u Tarašu. I predškolska ustanova pripada Elemiru, odnosno vezana je za školu. Ima 80 polaznika, što je više nego što ima učenika u nekim manjim sredinama, a imamo i celodnevni boravak – kaže direktorka škole u Elemiru Svetlana Subotić i podseća da je u ovoj školi u protekle tri godine realizovano mnogo lepih projekata, sve uz dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, ali i društveno ogovornim kompanijama i firmama.
Jedan od poslednjih poduhvata bila je ugradnja nove stolarije u fiskulturnoj sali, što je pomogla kompanija NIS. Sledeće će biti otvaranje još jednog odeljenja predškolske grupe, odnosno otvaranje novog vrtića, koji je u postupku završetka gradnje.
– Verujem da će to biti završeno do sledeće školske godine i da ćemo imati još jedan savremen objekat za predškolski uzrast – napominje direktorka Subotić.
S.S.