POČEO MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA „LALA“: Upriličen prijem za goste u gradskoj kući

U sklopu manifestacije 33. „Dana piva“ i ove godine po 16. put se održava Međunarodni festival folklora „Lala“, na kojem učestvuju kulturno – umetnička društva iz gradova i zemalja iz okruženja. Organizator je po tradiciji Kulturno-umetničko društvo (KUD) „Pionir“ koje već decenijama vodi Radovan Rača Moldovan. Za goste je danas, u baroknoj sali gradske kuće upriličen prijem dobrodošlice, a bilo je i reči o proširenju saradnje. Ove godine prvi put je u naš grad doputovalo i kulturno – umetničko društvo iz Kanade.

Festival će trajati od 30. avgusta do 2. septembra.

– Kroz naš grad je posredstvom festivala „Lala“ prošlo 32 države i svi učesnici i posetioci nose samo lepe utiske. Nadam se da će isto učiniti i ovogodišnji gosti iz Kanade, Rumunije, Slovačke i Mađarske. Često nam se dešavalo, tokom organizovanja festivala, da velik broj zemalja izrazi želju za učešćem, a u mogućnosti smo da ugostimo 3 do 5 država. Mislim da svake godine šaljemo lepu sliku iz našeg grada, s nadom da ćemo isto učiniti i ove godine – istakao je Radovan Moldovan predsednik KUD-a „Pionir“.

Goste su primili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanin, koji je takođe organizator festivala.

M.ML.

Foto: Jovan Njegović Drndak

lala festival (6)

lala festival (2)

lala festival (4)

lala festival (3)

lala festival (8)

lala festival (7)