PODNETA PETICIJA ZA „LEŽEĆE POLICAJCE” U BAČKOJ ULICI

Tokom dve godine 15 saobraćajnih nezgoda

Stanovnici Zelenog polja prosledili su nadležnim službama dokument koji je potpisalo 139 sugrađana. Traže da se postave „ležeći policajci” na uglu Bačke i Šumadijske ulice kako bi obuzdali vozače koji ovim ulicama prolaze mnogo većom brzinom od dozvoljene, što uzrokuje veoma česte saobraćajne nezgode.
Građani ovog dela grada obratili su se našoj redakciji i podsetili da su peticiju sa istim ciljem podnosili 2016/2017. godine, ali da tada ona nije urodila plodom.
– Napominjemo da se od tada, periodu od poslednje dve godine, na ovoj raskrsnici dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda gde je jedna osoba preminula, dve su zadobile teške, a 20 lake telesne povrede – saopštio je jedan od potpisnika peticije uz napomenu da su u ovu statistiku ušle samo nesreće koje je policija evidentirala. – Mi smo bili svedoci bar još toliko nezgoda u kojima su se vlasnici automobila sporazumno dogovorili o naknadi štete, kada nije pozivana policija da evidentira sudare – navodi naš sagovornik.
U prilog tome redakciji je dostavljen i izveštaj iz Policijske uprave Zrenjanin, kao i isečci iz nedeljnika „Zrenjanin” koji je u više navrata izveštavao o ovim udesima.
Kako se navodi u dopisu policije, od početka ove godine na raskrsnici ulica Bačka-Šumadijska evidentirane su ukupno tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške, a četiri lake telesne povrede. Takođe, napominje se da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neustupanje prvenstva prolaza.
Peticija je prosleđena Mesnoj zajednici „Zeleno polje”, Gradskoj upravi Grada Zrenjanina – kabinetu gradonačelnika i Odeljenju za saobraćaj, kao i Javnom preduzeću za urbanizam Zrenjanin.

S. V.