PONUDE TURISTIČKE ORGANIZACIJE I UGOSTITELjSKIH OBJEKATA ZA DOČEK NOVE 2019. GODINE

Gde će Zrenjaninci za najluđu noć

Svi veći ugostiteljski objekti u gradu uveliko su pripremili ponudu za doček Nove 2019. godine, a u mnogima su kapaciteti popunjeni. Prema onome što smo saznali, biće veselo, šaroliko, bogato i raznovrsno.
Turistička organizacija i Grad Zrenjanin se i ove godine pripremaju da obraduju naše sugrađane adekvatnim programom u okviru manifestacije „Zrenjanin-grad otvorenog srca”, a u pripremi je i Novogodišnji vašar koji će se održavati na Trgu slobode od 20. decembra do 14. januara.
– Na više od trideset štandova planirano je izlaganje i prodaja iz domaće radinosti, rukotvorina, slatkiša i ostalih proizvoda malih preduzetnika uz neizbežan novogodišnji dekor. Za 31. decembar tačno u podne organizovaćemo dečji program na Trgu slobode. Za naše najmlađe predviđen je doček Deda Mraza, kićenje jelke, muzički program uz dečje horove i Kulturno-umetnička društva, druženje sa klovnovima, „Haos animatorima” uz dodelu paketića i slatkiša – navodi direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina, i dodaje da će sve sugrađane i goste Grada na Begeju koji požele da najluđu noć provedu na otvorenom, zabavljati zrenjaninski rok bendovi „Instant karma”, „Neke face” i „Mister faz”.
Sa bine na glavnom gradskom trgu u Novu godinu ćemo ući uz trubače i tradicionalni vatromet.
Za sve one koji se opredele da Novu godinu dočekaju u zatvorenom prostoru, ponuda je raznolika.
– Svečani doček 2019. godine u hotelu Kaštel Ečka podrazumeva novogodišnju gala večeru koja sadrži aperitiv, svečanu večeru, šampanjac u ponoć, i tombolu, a prisutne će zabavljati „Romantik” bend. Cena aranžmana iznosi 5.000 dinara po osobi – kaže Miodrag Timotić, organizator proslave u Kaštelu Ečka. Svi zainteresovani se mogu obratiti na telefon, rezervacije 069/8697520
Hotel „Vojvodina” i ove godine neće odstupiti od ustaljene ponude na koju su sugrađani i gosti navikli.
– Pripremili smo bogat švedski sto sa izuzetnom ponudom hrane i pića u neograničenim količinama. Konzumacija iznosi 4.900 dinara po osobi, a za muziku će biti zadužen „Ritam bend”. Ni ove godine neće izostati tradicionalno bogata novogodišnja tombola – rekao je Zlatko Lojpur, menadžer uslužnog sektora Hotel „Vojvodina”.
Za sve one koji žele da Novu godinu dočekaju van grada i gradske gužve, u Itebeju će raditi Restoran MS (Mrkšićevi salaši) sa novom, renoviranom, svečanom salom.
– Kod nas je provod zagarantovan uz provereni „Kastrol bend”. Za potpuni ugođaj po ceni od 35 evra po osobi nudimo hladno predjelo, glavno jelo (mešani file) i švedski sto posle ponoći. Neizostavan je desert, domaće piće u neograničenim količinama i vrhunska usluga koju će vam pružiti naše ljubazno osoblje – ističe Jožef Kerekeš i dodaje da već drugu godinu zaredom, uz doček u svečanoj sali, organizuju i doček u Restoranu MS sa mađarskom muzikom, za koji su sve ulaznice rasprodate.
Gradska kafana „Stara zanatlija” po ceni od 4.000 dinara nudi hladno predjelo, svečanu večeru, tri pića po želji i neograničenu kafu.
– Goste ćemo dočekivati uz tradicionalna jela: pogačice sa čvarcima, projice sa ajvarom i kiflice sa sirom. Po želji, u mogućnosti smo da pripremimo i posna jela, s obzirom da je božićni post u toku. Tamburaši će biti naš muzički izbor – navode u ovom restoranu.

  • KAKO ĆE POLITIČARI DOČEKATI NOVU GODINU?
    Čelnici lokalne samouprave Novu godinu će dočekati svako na svoj način.
    Gradonačelnik Čedomir Janjić 2019. godinu dočekaće u krugu porodice, sa kumovima. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac će staru godinu ispratiti sa prijateljima u Zrenjaninu, dok će pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, tradicionalno, ostati u krugu porodice. Pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin Novu 2019. dočekaće, takođe, sa kumovima.
  • KAFIĆ „BRIDŽ” RADI I 1. JANUARA
    Svi oni koji prvog dana Nove godine budu želeli da popiju uobičajenu kafu, to mogu učiniti u kafiću „Bridž”.
    – Poslednjeg dana stare godine, 31. decembra, radimo do 16 časova, a 1. januara normalno od 9 do 24 časa – kaže vlasnik kafića Radoslav Antić.

M. Malbaški