Próba -projekumban vesz részt a Sonja Marinković Iskola

Újabb lehetőségek a diákok számára

A nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola az egyetlen a város területén, amely szeptember 1-től a Szerb Oktatási Minisztérium próba-projektumában részt vesz.
Ezen projektum szerint a tanítás csak a délelőtti váltásban zajlik, de a tanítást követően a gyermekek az iskolában maradhatnak, ahol ebédelnek, majd különböző foglalkozásokon vehetnek részt.
– Előzetes felméréseink alapján a diákjaink egyharmada jelentette ki, hogy érdekelt a programban való részvételhez. Ennek alapján írtuk meg tervünket, melyet a minisztérium elfogadott, és így a projektum részévé váltunk. Reményeim szerint a munka megkezdését követően még több diák csatlakozását várhatjuk.
Iskolánkban már évek óta csak a délelőtti váltásban folytik a tanítás, és mindig nagy gondot okozott, amikor a gyerekeknek a délután folyamán vissza kellett jönniük a különböző aktivitásokra. Ezen próba-projektumban való részvétel, megoldást kínál erre a helyzetre. A foglalkozások 17 óráig tartanak. Az harmadiktól a nyolcadik osztályos tanulók vehetnek részt. Az első és másodikosok számára az előbbi évekhez hasonlóan, az idén is biztosítottuk a napközi ellátást-ismertette a projektum részleteit Jelena Jenovay a nagybecskereki Sonja Marinković Általános iskola igazgatónője.Az iskolában a gyermekek 10 foglalkozás közül választhatnak. A felkínált foglalkozások között szerepelnek: A tradíciókból kiinduló vállalkozás, Művészet és kultúra, jóga gyermekeknek, csapat sport, Drámai foglalkozások az interkulturális tanulás területén, Infó grafikák kidolgozása pl. a Művészeti irányzatok, történelmi korszakok területén…,egészséges táplálkozás.
A nagybecskereki iskola mellett a Közép-bánáti térségben még hat iskola vesz részt a minisztérium ezen projektumában, a begafői Jovan Ducić, a tamslakai Mladost, az orlódi Uroš Predić, a lázárföldi Slavko Rodić, a módosi Stefan Aleksić és és a leónmajori Október 4-ike Általános Iskolák.