PROLEĆNA AKCIJA ZELENIH BRIGADA: Za lepši i čistiji grad

Pod parolom ,,Ne moraš voleti politiku. Voli svoj krajˮ Zelene brigade održale su drugu po redu akciju čišćenja i uređenja našeg grada. Prošlog puta je to bilo naselje ,,4.juliˮ, a danas su čistili potez od Mesne zajednice ,,Dositej Obradovićˮ, duž ulice Koče Kolarova, a akciju su završili na Žitnom trgu. Nakon ovih, Zelene brigade najavljuju i nastavak čišćenja i održavanja životne sredine.

Na prvoj akciji bilo je oko desetak učesnika, a danas se pridružio veliki broj sugrađana i sugrađanki, od kojih su neki poveli i svoju decu.

Više o samoj akciji govorio je Dr Miroslav Poznić, predsednik gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu.

– Projekat Zelenih brigada jeste na nivou cele Srbije i nema veze sa politikom. Ima veze sa porodicom i našim okruženjem, našim krajem i ulicama. Cilj ovih akcija jeste da ukažemo našim sugrađanima i komšijama da se pitanje čistoće grada odnosi na sve, i da nam se svi mogu priključiti. Ovo je projekat za odgovorne ljude, a mi Zrenjanin vidimo kao čist i uređen grad. Sugrađane koji nam se pridruže, posebno decu, učimo o zaštiti životne sredine, reciklaži i svim drugim temama – rekao je dr Poznić .

Svako ko se danas priključio akciji Zelenih brigada, na svoj način je doprineo da grad izgleda lepše i čistije.

Zelene brigade najavljuju nove akcije koje će se sprovoditi na svake dve nedelje, a koje lokacije će uređivati, biće objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici organizacije.

 

M.Malbaški