RADNICI „DREKSLMAJERA” OBUSTAVILI RAD I TRAŽILI POVEĆANjE ZARADA

Menadžment najavio: od decembra više plate

Kompanija želi sa zaposlenima da se dogovori o strukturama i merama. Prioritet je dugoročno obezbediti budućnost lokacije u Zrenjaninu – izjavio je Mihael Vagner, generalni direktor „Drekslmajer grupe” Srbija

Zaposleni u kompaniji „Drekslmajer” stupili su sredinom prošle nedelje u štrajk zahtevajući povećanje zarada, a pobunili su se i zbog visokog intenziteta rada. Kako su rekli radnici ovog preduzeća, štrajkovalo se u sve tri smene u proizvodnim pogonima, a rad je obustavljan na 2 do 2,5 sata. Oni ističu da su za dve godine imali dva ili tri povećanja plata, ali da su im zarade uprkos tome sve manje.
Prema pisanju portala lista „Danas”, koje je u svom saopštenju preneo Zrenjaninski socijalni forum (ZSF), sedmoro radnika popodnevne smene udaljeno je sa posla 11. oktobra uz obrazloženje da su 9. oktobra učestvovali u protestu tako što su zaustavili proizvodnju. Njima je, kako se navodi, rečeno da su narušili radnu disciplinu i prekršili kodeks ponašanja kod poslodavca, zbog čega im sleduje suspenzija od tri meseca, tokom koje imaju pravo na četvrtinu zarade, što iznosi oko 10.000 dinara mesečno.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju