RASPORED BOGOSLUŽENJA U HRAMOVIMA: Uskrs

HRAM USPENЈA PRESVETE BOGORODICE
U Uspenjskom hramu na Veliki četvrtak, u 9 časova, biće održana sveta liturgija. Poslepodne, u 17 časova, počinje veliko bdenije sa dvanaest jevanđelja. Na Veliki petak u 7.30 su carski časovi. Večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice počinje u 17 časova, dok će se u 19 časova održati jutrenje sa statijama – opelo Hristovo.
Na Veliku subotu u 9 časova sveta liturgija.
Vaskršnje jutrenje, litija i prva sveta liturgija biće u ponoć. Ujutru u 9 časova biće održana praznična sveta liturgija, a poslepodne, u 17 časova pashalno večernje
Na Vaskršnji ponedenjak u 9 časova svetu arhijerejsku liturgiju služiće njegovo preosveštenstvo episkop banatski Nikanor. Večernje bogosluženje će se služiti prema uobičajenom rasporedu u 17 časova. Na drugi dan Uskrsa sveta liturgija počinje u 9 a večernje u 17 časova.

VAVEDENJSKA CRKVA
U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice na Veliki četvrtak sveta liturgija počinje u 9, a veliko bdenije u 18 časova. Na Veliki petak u 7.30 su časovi, u 18 časova je večernje, a u 19.30 plač Majke Božije – statije. Velika subota – 8 časova sveta liturgija.
Vaskršnje jutrenje počinje u ponoć, a sveta Vaskršnja liturgija pre podne u 9 časova. Večernje bogosluženje ostaje prema ustaljenom rasporedu za 18 časova.
Na Vaskršnji ponedenjak i utorak sveta liturgija će se održati u 9, a večernje bogosluženje u 18 časova.

HRAM SVETOG ARHANGELA MIHAILA – RUSKA CRKVA
Na Veliki četvrtak u 9 časova služiće se sveta liturgija, a bdenije sa jevanđeljima počinje u 18 časova. Carski časovi na Veliki petak počinju u 8 časova, večernje i iznošenje plaštanice je u 16, a u 18 časova je opelo Isusa Hrista.
Na Veliku subotu u 9 časova sveta liturgija. Na Uskrs, u ponoć počinje jutrenje i sveta liturgija u nastavku. U nedelju u 9.30 je praznična liturgija, a u 18 večernje bogosluženje. Na Vaskršnji ponedenjak i utorak sveta liturgija će se održati uobičajeno u 9.30, a večernje bogosluženje je u 18 časova.

M.Malbaški