SKUPŠTINA GRADA DALA SAGLASNOST ZA UGOVOR O KONCESIJI ZA OBAVLJANJE APOTEKARSKE DELATNOSTI: Zdravstvena ustanova „Janković“ uliva poverenje

Zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“ biće koncesionar za obavljanje farmaceutske delatnosti na području grada Zrenjanina, odlučila je jutros, na vanrednom zasedanju, Skupština grada Zrenjanina.

Urađena je dobra stvar za naše građane, a i zaposlene u Apoteci Zrenjanin. Koncesionar u poslu javno privatnog partnerstva u narednih 15 godina zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“ obavezala se da obavlja, finansira i revitalizuje apotekarsku delatnost na području grada i plati koncesionu naknadu od 120.100 evra godišnje – izjavio je odmah posle sednice Skupštine grada gradonačelnik Čedomir Janjić. On je dodao da u roku od 30 dana koncesionar ima obavezu da jednokratno plati sedam godišnjih naknada.

Snabdevenost lekovima i zdravstvenim pomagalima ostaje na zavidnom nivou. Grad se oslobađa obaveze finansiranja apotekarske delatnosti, štaviše stiče dobit od 120.100 evra godišnje. Kvalitet ovog partnerstva, jedinstvenog u našoj zemlji, jeste da se koncesionar obavezao da zadrži sve zaposlene i zadrži nivo njihovih zarada. „Apoteka Janković“ preuzima sva 32 objekta u gradu i selima. Posle 15 godina svi objekti bili bi vraćeni u vlasništvo grada – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić. On će biti potpisnik ugovora o koncesiji.

Skupštini se na početku sednice obratio direktor Apoteke Zrenjanin doktor Milan Miljuš, koji je podsetio da se radi o pionirskom poslu u našoj praksi.
– Radili smo dve godine, pribavili mišljenja ministarstava zdravlja, finansija, privrede i državne uprave, a imali smo i pomoć nezavisnih eksperata. Sve ovo vreme funkcionisali smo normalno, što je javnosti poznato. Apotekarska ustanova kao javna služba u našoj zemlji je u velikim finansijskim teškoćama zbog minimalnih uslova za sticanje profita, što nas je, prirodno, dovelo do ideje o koncesiji kao obliku javno privatnog partnerstva.

Sednici su prisustvovala 43 odbornika. Jedini odbornici opozicije – oni iz Srpske radikalne stranke iskoristili su mogućnost da ne glasaju.

M. S-n.