STONOTENISERI BANATA IZGUBILI OD ZVEZDE, STENES SLAVIO U UZDINU

Dubl odlučio pobednika u Beogradu

Derbi meč 9. kola Super lige, koji su u Beogradu odigrali Crvena zvezda i Banat, protekao je u velikoj borbi. Dva puta su Beograđani vodili, Zrenjaninci su stizali prednost, da bi na kraju dubl doneo pobedu domaćem timu (4:3).
Nikola Strugarević je savladao nekadašnjeg klupskog druga Đorđa Borčića (3:1), a Vladimir Radonjić je bio bolji od kapitena Banata Ilije Majstorovića (3:1). Posle toga su se gosti probudili, pa je Marko Petkov nadjačao prvog igrača Zvezde Marka Jevtovića (3:0), a Dimitrije Levajac je nadigrao Strugarevića (3:2). Jevtović je zatim ponovo doneo prednost Beograđanima jer je savladao Borčića (3:0), Petkov nije dozvolio iznenađenje protiv Radonjića (3:1), a u dublu su Majstorović i Petkov poraženi od Strugarevića i Jevtovića.
– Dva puta smo stizali vođstvo domaćeg tima, ali na kraju nismo pobedili. Mislim da smo kvalitetniji od Zvezde, ali nismo odigrali na očekivanom nivou, odlučile su nijanse. Verujem da ćemo se Beograđanima revanširati u drugom delu prvenstva i da ćemo se vratiti na prvo mesto na tabeli – istakao je kapiten Banata Ilija Majstorović.
Stenes je bez većih problema pobedio Unireu u Uzdinu (4:0). Marko Popović je bio bolji od Ocokoljića (3:0), Nemanja Đilas je nadigrao Falba (3:1), Pero Tepić je savladao Radovića (3:2), a tačku na pobedu je stavio Đilas koji je slavio protiv Ocokoljića (3:0).
U prvenstvu je do 26. januara pauza. Na čelu tabele su Radnički iz Novog Sada i Crvena zvezda koji imaju po jedan poraz, Banat je na trećem mestu sa dva poraza, Stenes je četvrti sa pet pobeda i četiri poraza.
Ž. CVETIĆ