SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI: Zahvalnice za najhumanije sugrađane

Pod sloganom „Daj krv! Neka svako srce kuca!“ u prostorijama Crvenog krsta danas je organizovana dobrovoljna akcija davanja krvi, a u baroknoj sali Gradske kuće svečanost na kojoj su zahvalnice i priznanja uručena najhumanijim sugrađanima, čime je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.
Priznanje za 100 puta datu krv dobio je Zoran Kostadinović, više od 75 puta akcijama su se odazvali Milan Mirin, Dragan Vućinić, Zoran Popović i Dragan Dimić, a priznanja su uručena za još šesnaest sugrađana koji su krv dali 50 i 35 puta.
Za motivisanje mladih ljudi da postanu davaoci i pomoć pri organizovanju akcija plaketa “Široko srce” uručena je Sportskom savezu grada, ETŠ “Jovan Trajković” i MZ “Veljko Vlahović”.
Škole koje su poslale najveći broj radova na konkurs „Krv život znači“ i time najviše doprinele podsticanju mladih da postanu dobrovoljni davaoci su Zrenjaninska gimnazija, OŠ „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.
Zahvalnice su uručili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević i direktorka dr Sanja Kapelar Puškarić.
Svečanost je ulepšao orkestar “Frenk Sinatra” pod dirigentskom palicom Đorđa Damjana.

Opširnije u štampanom izdanju…
J.Š.