SVETSKI DAN KOMŠIJA: Zelena susedska oaza za druženje

Na prostoru iza zgrade u ulici Koče Kolarova (preko puta pošte), danas je svečano otvorena zelena komšijska oaza. Postavljen je sto, klupe, uređen prilaz – sve to kako bi u ovim vrelim danima druženje bilo lepše. Podignuta je na inicijativu Pere Gološina i Vese Milovanova, uz saradnju komšija. Podršku im je pružila i Mesna zajednica „Dositej Obradović“, sekretarka Zlata Bogaroški i Dragan Ćirić, a veliki deo posla obavilo je i JKP „ Čistoća i zelenilo“ i izvršni direktor Dragan Radić. Otvaranje su obeležili uz pite, kiflice, sokove i pre svega – osmehe.

– Pohvaljujem organizatore, naše vredne komšije koje su nam omogućile da se ovaj prostor uredi. Posebno će nam biti lepo da se družimo, u hladovini, da izađemo iz stanova – rekla nam je Stevka Vujović, što su potvrdile i druge komšije.

Ideju je dao Pera Gološin, a komšije, mahom dobronamerni ljudi su učestvovale koliko je ko mogao. Oaza još nije završena – u planu je da se napravi i etno-bunar.

– Živimo u vremenu kada komšija komšiju ne poznaje. Sada smo se upoznali. Družićemo se i čuvati zelenu oazu jer je ona naših ruku delo. Bilo je i dirljivih primera – starija komšinica nam je dok smo radili donela osveženje i 150 dinara, uz izvinjenje da ne može više zbog male penzije. I verujem da ćemo biti složni da ovaj prostor još nadogradimo, kao što smo bili složni ovih mesec dana dok je nicala naša zelena oaza – rekao nam je Pera Gološin.

Milica Velimirović, mada nije „prvi komšija“, kaže da ovakve primere uvek treba isticati, kako bi se dobre ideje širile, a stanari družili i pomagali.

M. Bečejac