SZEPTEMBER 8-ÁN, 9-ÉN ÉS 10-ÉN

Falunapot és búcsut ünnepel Muzslya
Muzslya az idén ünnepli fennállásának 127. évfordulóját. A szervezők – a helyi közösség tanácsa, a civil szervezetek és egyesületek – ezúttal is gazdag és sokrétű programokkal várják az érdeklődőket.
Pénteken, szeptember 8-án 17 órától a Lehel Sportközpont kézilabdapályáján sor kerül egy kézilabda – tornára, majd 17 óra 30 perctől a Magyar Házban megnyitják az úgynevezett közös kiállításra, melyen több szervezet, egyesület, intézmény és önálló alkotó mutatkozik be. 18 óra 30 perctől szentmisét szolgáltatnak a Szűz Mária Szent neve templomban, amely a helybeli zeneművészek hangversenyével zárul.
Szombaton, szeptember 9-én 10 órától ünnepi szentmisére kerül sor a Szűz Mária Szent neve templomban, melyet a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében egy díszülés fog követni, ahol kiosztják a falu-díjait azon személyeknek, akik az elmúlt évek folyamán sokat tettek a faluért és öregbítették annak hírnevét.
14 órától a RÉMUSZ – Hagyományápolók Egyesülete csirkepaprikás főző versenyt rendez a Muzslai Petőfi Sándor MME kerthelyiségében.
16 órától sakk-torna a Nők Klubjában és elsősegélynyújtó-bemutató a Vöröskereszt nagybecskereki tagozatának szervezésében, 16 óra 30 perctől a Lehel Sportközpont labdarugópályáján barátságos labdarugó-mérkőzést(öregfiúk), 17 órától pedig a helyi közösség épülete előtt felállított szípadon kultúrműsort szerveznek, melynek keretében a helyi közösség képviselői hivatalosan is megnyitják a falunapot és a templombúcsút.
Míg tart az előadás, a helybeli amatőr képzőművészek (MAKK) már hagyományos nyilvános, szabadtéri rajzolást és festést szerveznek a gyerekek számára a Magyar Háznál. 18 óra 30 perctől szentmise a Szűz Mária Szent neve templombann, mely után fellépnek a Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar fiatal és tehetséges tagjai. Szombaton a helyi közösség épülete előtti téren koncertek várják az idelátogatókat! 21 órától fellép Dragan Zukić, majd őt követi a Playboys együttes. 22 órától a Muzslyai Ifjúsági Fórum tagsága techno-partyt rendez a néhai Piros Csizma udvarában.
Vasárnap, szeptember 10-én 8 óra 30 perctől és 10 órától szentmisét szolgáltatnak a Szűz Mária Szent neve templomban, majd bajnoki labdarúgó-mérkőzést (legfiatalabb korosztály) rendeznek a Lehel Sportközpont labdarúgópályáján, valamint szabadtéri rajzolást és festést szerveznek a gyerekek számára a Magyar Ház épülete előtt. 16 óra 30 perctől bajnoki labdarúgó-mérkőzés (felnőtt csapatok), majd 18 óra 30 perctől szentmise a Szűz Mária Szent neve templomban.
A közös kiállítás pénteken 17 órától 22 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 órától 22 óráig tekinthető meg. A házigazdák és a szervezők minden kedves vendéget szívesen látnak.
BORBÉLY TIVADAR