TRADICIONALNI KOKTEL OKUPIO ZVANICE IZ POLITIČKOG, KULTURNOG I PRIVREDNOG ŽIVOTA

Druženje u gradskoj kući uz „čašicu razgovora”

Gradonačelnik Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac sa suprugama bili su domaćini svečanog prijema održanog u petak, 27. avgusta, u gradskoj kući povodom „Dana piva”. Zbog loših vremenskih uslova, gosti su se okupili u Baroknoj sali i holovima. Dobrodošlicu zvanicama poželele su i članice Kulturno-umetničkog društva „Pionir”, odevene u narodne nošnje.
– „Dani piva” obeležavaju duplo punoletstvo, 36 godina. Od prvih „Dana piva” mnogo se toga promenilo. Povećao se broj programa, izvođača, posetilaca i trudimo se da svake godine, u skladu s mogućnostima, ovaj naš brend što više oživimo i što bolje ga predstavimo i u širim okvirima, i van granica naše zemlje – rekao je gradonačelnik i dodao da već počinju pripreme za narednu manifestaciju.
Ovo je bila prilika da, iako je koktel kraće trajao, gosti i domaćini, porazgovaraju o mnogim zanimljivim temama. Dame su iskoristile svečanost da obuku najlepše toalete, dok su muškarci mahom, bili u odelima.
Među onima koji su nazdravljali najpoznatijoj zrenjaninskoj manifestaciji bili su Nemanja Milinković, v.d. direktora JKP „Čistića i zelenilo”, Zorica Ćulibrk, direktorka Banje „Rusanda”, Milan Radaković, čelnik Zrenjaninske gimnazije, Dejan Karlečik, v.d. direktora Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, Milan Kolak, mladi glumac, kao i predstavnici vojske, Crvenog krsta. Pozivu su se odazvali i prvi ljudi ustanova kulture Milan Bjelogrlić i Goran Marinković. Povodom zatvaranja svoje izložbe u Narodnom muzeju, prijemu je prisustvovao i Brajan Rašić, čuveni rok fotograf koji se odlično uklopio i u Zrenjaninu stekao nove prijatelje.
Nisu izostali ni crkveni velikodostojnici – episkop banatski Nikanor i biskup zrenjaninski monsinjor dr Ladislav Nemet.
Sa gradonačelnikom su uz „čašicu razgovora”, planove pravili pojedini pokrajinski i republički funkcioneri, narodni poslanici, predstavnici delegacija bratskih gradova Arada, Trebinja i Bijeljine.

Miroslava Malbaški
FOTO: ZORAN MEĐO I FEJSBUK STRANICA „DANI PIVA”