U SUBOTU NA GLAVNOJ PIJACI: Bazar „Za Tarine prve reči“

Zrenjaninci su često u prilici da pokažu i dokažu svoju humanost. Verujemo da će tako biti i u subotu, 13. marta, na glavnoj gradskoj pijaci. Od 8 do 13 časova, trajaće bazar „Za Tarine prve reči“. U blizini „Maksija“, na bazaru će biti prodajnih predmete, čijom kupovinom možete da pomognete trogodišnjoj Tari Stojančev da što brže progovori, ali i prilika za druženje, zajednički doručak, da učestvuju, posebno deca, u zabavnom programu.

Tara je rođena 17. jula 2018. godine prevremeno, u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće. Umesto u krevetiću kod kuće, bila je u inkubatoru. Dva i po meseca je provela je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Od dvadesetak dijagnoza sa kojima je rođena, kako kaže mama Dunja Stojančev, celokupne okolnosti u vezi sa prevremenim rođenjem odraile su se na teško oštećenje sluha. Od početka nij reagujovala na zvuke.  Operacija ugradnje kohelarnog implanta je obavljena 8. septembra pošle  godine u Kliničkom centru Vojvodine, ali je oštećenje čula sluha dovelo je i do kašnjenja u Tarinom psihomotornom razvoju. Potrebni su joj redovni nedeljni tretmani, pa su neophodna sredstva za logopedske i defektološke tretmane, kao i za specijalne rehabilitacije.

Mladim roditeljima Dunji i Stefanu koji su krajnje posvećeni borbi za prve reči njihove mezimice, pomažu i ljudi dobre voljena akcijama koje su do sada držane u Zrenjaninu, Stajićevu i drugim mestima. Posebno, putem Humanitarnog fonda „Budi human“ – upiši 876 i pošalji sms poruku na 3030, a objavljeni su brojevi računa na koje mogu da se uplate donacije.

M.Bečejac