VELIKO INTERESOVANJE ZA KLIZALIŠNU SEZONU U EČANSKOM KAŠTELU

Bajkovito, ledeno kraljevstvo je otvoreno

Snežni pokrivač, ledenice koje poput kristala vise sa krovova, drveće prekriveno pahuljama, sankanje, grudvanje, klizanje i uživanje u zimskim čarolijama je nešto što nam svima nedostaje. Lovački dvorac Kaštel u Ečkoj pobrinuo se da Zrenjanincima i svim gostima koji ih budu posetili, u narednom periodu, prirede pravu novogodišnju bajku. Iako snega i ledenica, nažalost nema, tu je prelepo klizalište koje se prostire na 360 kvadrata i svečano je otvoreno u ponedeljak, 27. decembra. Prema rečima organizatora radiće dokle god to vremenski uslovi budu dozvoljavali, najduže do polovine marta.
Radno vreme je od 10 i traje do 22 časa, sedam dana u nedelji. Cena ulaznice je 200 dinara, dok ulaznica sa iznajmljivanjem klizaljki košta 400 dinara.
Publika je prvog dana uživala u spekatakularnom nastupu profesionalne klizačice i vatrenim trikovima koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Najmlađi su se najviše radovali druženju i fotografisanju sa omiljenom junakinjom „Zaleđenog kraljevstva“ princezom Elsom. Više o aktivnostima koje su pripremili govorila je Marija Spasić, direktorka Lovačkog dvorca Kaštel u Ečkoj.
– Naša ideja nije samo da se iznajme klizaljke i stane na led. Tu su „Ledena abeceda“, porodično klizanje za zaljubljene i za roditelje sa decom. Ako nam vreme i uslovi budu išli na ruku planiramo i hokejaške utakmice, karling, igre na ledu koje će voditi instruktori i animatori. Nismo zaboravili ni one malo starije pa ćemo za vikende (petak i subota) organizovati žurke uz određene promocije, di-džejeve, muziku – rekla je Marija Spasić.

Dodala je da će raelizovati predstave za decu, a program će dodatno prilagođavati u zavisnosti od interesovanja posetilaca.
Na otvaranju zatekli smo porodicu Marković koji, kako su nam najavili, planiraju češće da dolaze na klizanje.
– Dopada nam se kako je sve organizovano i nismo previše razmišljali da li ćemo doći. Naš grad i okolina su ovim dobili interesantno i kreativno mesto za sve posetioce. Deca su na raspustu i ovo je odlična prilika da uživaju i da se zabave – poručili su Markovići.
Klizanje i fotografisanje nisu spoj nespojivog, posebno za svestranog Beloblaćanina i rođenog Moskovljanina Ilmara kome predstavljaju ljubav i uživanje. Angažovan je kao instruktor klizanja, a ispričao je kako je zavoleo zimske sportove.
– Rusima je ljubav prema zimi i ledu u krvi (osmeh). Moja ćerka se bavila umetničkim klizanjem. Išla je na časove kod Irine Slucke, poznate moskovske klizačice. Tako sam i ja počeo da učim umetničko klizanje. Novi izazov su mi klizaljke za hokej koji, takođe, želim da naučim. Kada sam video na Fejsbuku da se u Kaštelu traži instuktor nisam se dvoumio i odmah sam se prijavio. Imam znanja i iskustva i volim rad i druženje sa decom. Ovde sam da se zabavljamo, ali i da nešto lepo i korisno naučimo – ispričao je Ilmar.
Za sve koji žele da prvi put stanu na klizaljke, ali i za one iskusnije poručuje da budu oprezni jer je led izuzetno čvrst i da bez padanja nema dobrog klizača.
Marijana Miok došla je sa drugaricama kako bi prvi put stala na klizaljke. Nije krila radost i oduševljenje ledenim kraljevstvom.
– Ovo je vrhunska zabava za sve nas u Ečkoj. Nikada ranije nismo imali ovako nešto u našem mestu i dolaziću kad god budem imala vremena i dok sam na raspustu – kazala je Marijana Miok.
Projekat klizališta podržan je od strane Grada koji je obezbedio termine za osnovce i srednjoškolce, što znači da će deca, nakon raspusta, oragnizovano moći da dođu na besplatne časove klizanja.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović