VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA: Predstavljena kompanija „Linglong”

Posle uspostavljanja saradnje između Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu i kompanije „Linglong tire europe” d.o.o. Zrenjanin, studentima osnovnih strukovnih studija predstavljen je rad ove kompanije, dok će za studente master strukovnih studija, promocija biti održana u subotu, 23. novembra u 10 časova. Mogu da joj prisustvuju i studenti koji su već diplomirali.

Sa predstavnicima „Linglonga”, Jelenom Marinković i direktorom za ljudske resurse Šuang Zangom, razgovarli su pomoćnici direktora Visoke tehničke škole dr Miodrag Kovačević i dr Lazo Marjanović.

– Kompanija „Šandong Linglong Tire” Co. Ltd. je osnovana 1975. godine. Nalazi se među tri najveća proizvođača guma u Kini i među dvadeset najvećih proizvođača guma u svetu. Ima šest istraživačko – razvojnih centara i šest proizvodnih baza u svetu, čiji proizvodi se distribuiraju u više od 180 država širom sveta. Zainteresovani su za kvalifikovane i kvalitetne stručnjake za kompaniju u Zrenjaninu, a naša škola svakako da ima studijske programe na kojima školuje stručnjake koji su potrebni ovoj kompaniji – kaže dr Miodrag Kovačević.

Svojevremeno je prilikom potpisivanje ugovora o izgradnji fabrike gospodin Vang Feng je naglasio da se zahvaljuje Vladi Republike Srbije, gradu i građanima Zrenjanina koji su pružili podršku da se investicija realizuje u Zrenjaninu.

Mi već imamo planove, prvo ćemo sačiniti detaljan plan realizacije projekta, drugo, počećemo da primamo radnike tehničke struke koji će ići na obuku u Kinu, a zatim ćemo formirati tim za marketing. Verujem da u Srbiji možemo imati fabriku visokokvalitetne gume i voditi računa o zaštiti životne sredine, obećavam poštovanje svih zakona Republike Srbije i lokalnih pravila kako bi od ovog posla imali korist kompanija, grad i radnici, u cilju zajedničkog razvoja – rekao je tom prilikom predsednik kompanije Feng Vang.

M.Bečejac