Zrenjanin u programu NIS-a „Zajednici zajedno”

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije NIS Kiril Kravčenko potpisali su danas u Novom Sadu sporazum o saradnji u korporativnom programu „Zajednici zajedno”. Zrenjanin je jedan od deset gradova i opština u Srbiji u kom će se, zahvaljujući finansijskim sredstvima NIS, realizovati neki od projekata koji stignu na javni konkurs od 1. aprila do 31. maja.
Prošle godine, NIS je za Grad Zrenjanin opredelio 12,5 miliona dinara za 23 odabrana projekta.
Kompanija NIS nastavlja da i u ovoj godini podržava projekte koji doprinose razvoju lokalnih zajednica, a sporazumi su još potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom. NIS će ove godine za projekte pomoći ovim lokalnim zajednicama izdvojiti više od 110 miliona dinara.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je dobru saradnju između Grada Zrenjanina i kompanije NIS, ne samo u programu „Zajednici zajedno”, već kroz niz različitih projekata.
– NIS pokazuje da je društveno odgovorna kompanija, pomaže lokalnim zajednicama. Našem gradu su svaka pomoć i podrška dobro došli. Očekujem da se mnogi jave na konkurs i da najbolji projekti prođu. Naftna industrija Srbije pomaže i zrenjaninskom fakultetu i našoj Gimnaziji, i po drugim osnovama, tako da smo veoma zadovoljni saradnjom sa NIS-om – istakao je Janjić danas u Novom Sad.
Uz Janjića, ceremoniji je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić. Program „Zajednici zajedno” realizuje se osam godina, a od 2009. godine je gotovo 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica jer NIS želi da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje.
Program „Zajednici zajedno“ namenjen je neprofitnim ustanovama i institucijama koje mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizаjedno.nis.eu.

M.B.