AKTIVNOSTI MZ „GRADNULICA”: PUTARI ĆE IMATI PUNE RUKE POSLA U TOKU 2022.

Sređivanje ulica – prioritet

Ove godine je planirano da se u određenim ulicama u Mesnoj zajednicim (MZ) „Gradnulica” presvuče kolovoz asfaltom. Kako je ukazao Siniša Vukić, predsednik Saveta ove MZ, radovi će se obavljati u Ljubljanskoj, Grobljanskoj (od Cara Dušana do Zelengorske ulice), Manastirskoj (od Cara Dušana do Partizanske), gde je planirana i popravka.
– Takođe, Ulica Jovanke Dobrosavljev će biti asfaltirana. U planu je i saniranje okamenjenih atarskih puteva. Artemova ulica biće proširena a kolovoz uređen. Ležeći policajci bi trebalo da budu postavljeni u ulicama Žarka Turinskog i Takovskoj – istakao je Vukić. On je ukazao i da je planirano da pešački prelazi budu obeleženi u Prvomajskoj ulici na raskrsnici sa ulicom Slavka Munćana i na Mihajlovačkom drumu na raskrsnici sa Vranjevačkom.

KVAROVI NA ULIČNOJ RASVETI
Ono što je mučilo meštane Mesne zajednice „Gradnulica” je problem sa uličnom rasvetom. Međutim, isti je saniran u prethodnom periodu. Dešava se da povremeno nastanu kvarovi u pojedinim ulicama, ali se rešavaju u kratkom roku.
– Nekad se javljaju smetnje u vidu kratkog spoja i izbacivanje osigurača u trafostanici. Razlog tome su stabla čije grane, prilikom jakog vetra, dolaze u dodir sa električnim vodovima. Ovom prilikom apelujemo na građane da održavaju drveće ispred svojih kuća, tako što će ih redovno orezivati i neće dozvoliti da grane dospeju do električnih žica – kaže predsednik Saveta MZ „Gradnulica”.

Gradski prevoz je takođe predstavljao problem za meštane ovog dela grada. Vukić naglašava da je uvođenjem linije broj tri to delimično rešeno, ali sugrađani smatraju da bi funkcionisanje moglo biti bolje.
– Mislimo da bi ova linija trebalo da radi duže i da ide do 19 časova kako bi mogli da je koriste i oni koji rade nakon 15 časova, ali i đaci koji pohađaju popodnevnu nastavu – dodao je Vukić.
On navodi i da je značajno i to što će se krenuti sa izgradnjom druge faze predškolske ustanove „Alisa u zemlji čuda”.

MANIFESTACIJE U GODINI ZA NAMA
Dan Mesne zajednice obeležen je uz razne sportske aktivnosti. Na Sportskom centru „Veselin Grubački – Guta” organozovan je turnir u fudbalu, rukometu, basketu i poligonske igre za predškolsku i školsku decu, gde je učestvovalo više od 600 mališana.
– Posebno bih istakao turnir u rukometu za seniore, gde smo imali priliku da ugostimo timove RK „Proleter” Zrenjanin, RK „Hercegovina” (Sečanj), ORK „Zrenjanin” i uživamo u kvalitetnom rukometu – kaže predsednik Saveta MZ „Gradnulica”.
U porti crkve Vavedenja Presvete Bogorodice održan je turnir u šahu za penzionere.
– Savet MZ planira da ove sportske aktivnosti pređu u tradiciju i da ove godine imamo još veći broj ekipa koje će učestvovati u svim kategorijama – istakao je Siniša Vukić.

M. Solarov