BANJA RUSANDA: Obeležila 150 godina postojanja i lečenja peloidom

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima proslavila je danas značajan i nesvakidašnji jubilej: 150 godina postojanja i rada.

Svečanost je održana u prostorijama Bolnice na kojoj su prisustvovali pokrajinski i gradski čelnici, profesori, nekadašnji zaposleni i sadašnji radnici ove Ustanove. Goste je dočekao koktel dobrodošlice, usledilo je obraćanje dr Zorice Ćulibrk, v. d. direktora Specijalne bolnice, a potom akreditovano predavanje prof. dr Dragana Pavlovića na temu „Abeceda multivitaminske suplementacije“.

DSC_0292_resize
Prof. dr Dragan Pavlović

– Zahvaljujem se što sa nama delite značajan jubilej. Veoma smo ponosni što možemo da budemo svedoci tako velikog događaja. Banja Rusanda je danas kompleks smešten u pet objekata paviljonskog tipa, raspolažesa 303 postelje. Nalazi se na obali istoimenog slanog jezera, u prelepom parku prirode, zaštićenom području II kategorije – istakla je dr Zorica Ćulibrk. – Pored klasičnog lečenja, u smislu medicinske rehabilitacije, fizikalne medicine, orijentisani smo i ka zdravstvenom turizmu koji ima najdužu tradiciji u ovoj Ustanovi, ali smo otvoreni i za druge vidove unapređenja našeg daljeg rada. Insistiramo na povezanosti i tesnoj saradnji sa selom Melenci, gradom i širim regionom jer jedni bez drugih ne možemo.

DSC_0198_resize
Dr Zorica Ćulibrk, v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“

Na posletku je usledio i svečani ručak uz prigodne sadržaje.

I.I.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

DSC_0208_resize DSC_0293_resize