„BEOGRADSKI POBEDNIK”: Priznanje Gradu za najveći investicioni projekat u zemlji

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sinoć je u Beogradu, u ime grada Zrenjanina, primio nagradu Beogradski pobednik 2018” za najveći investicioni projekat u Srbiji u 2018. godini – dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong“, kao najveće direktne inostrane investicije ikada pristigle u Zrenjanin, a koja će svoje pogone u proizvodnji izgraditi u industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“saopšteno je na sajtu grada.

Ovo prestižno priznanje u oblasti privrede stiglo je u Zrenjanin kao još jedna potvrda snažnog investicionog zamaha u ovoj i najave realizacije nekoliko velikih investicija u 2019. godini, od kojih izgradnja fabrike pneumatika prevazilazi ne samo lokalne, već i regionalne okvire. Zrenjanin je grad sa najvećim procentom povećanja broja zaposlenih u Srbiji u prethodnoj godini i sa najvećim povećanjem robne razmene sa inostranim zemljama. Nova investicija vredna je milijardu dolara, a industrijska zona se proširuje na dodatnih 550 hektara. Trend dobrih vesti i realizaciju novih projekata nastavićemo i sledeće godine – najavio je gradonačelnik.

Dodeli nagrada Beogradski pobednik 2018” prisustvovali su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, član Gradskog veća za resor saobraćaja i turizma Dragan Vulešević i šef Odseka za lokalni ekonomski i ruralni razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović. Prikazan je i promotivni film o gradu Zrenjaninu i njegovim potencijalima, s akcentom na privredu, nove proizvodne pogone i objekte čija je izgradnja u toku u gradskim industrijskim zonama Jugoistok-Ečka“, Bagljaš“ i „Severozapad-Elemir“.