ĐACI MUZIČKE ŠKOLE PROSLAVILI VELIKU MATURU: PREDSTOJE PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Veče puno dobre energije i raspoloženja

Četiri godine pune izazova završilo je 18 učenika Škole „Josif Marinković”, iako ih je na početku bilo više. Sa ponosom su ih ispratili njihovi najmiliji prisustvujući dodeli diploma i priredbi održanoj u Svečanoj sali njihove škole. Kako kažu nastavnici, ovu generaciju mladih talenata čekaju uzbudljivi planovi za budućnost.
Čestitke na uspešno završenom školovanju uputila im je direktorka Jelena Grbić podelivši im diplome i svedočanstva. Ove godine osmoro učenika je na maturskom ispitu postiglo odličan, 5,00 uspeh – Tamara Erdeljan (flauta), Petra Kiralj (flauta), Jovana Babić (teoretski odsek), Đorđe Damjan (teoretski odsek), Bogdan Velisavljev (dizajn zvuka), Katarina Goršćak (dizajn zvuka), Anđelija Radaković (dizajn zvuka) i Davor Kurjak (dizajn zvuka).

Na vokalno-instrumentalnom odseku Petra Kiralj se istakla zavidnim uspehom i nagradama. Đorđe Damjan sa teoretskog odseka je ovogodišnji đak generacije i vukovac.
On je maturant osnovne i srednje muzičke škole gde je završio tri u osnovnoj i dva odseka uporedo u srednjoj sa prosekom 5,00 u svim razredima.

 

Đorđe je tokom školovanja nagrađivan više puta. Može se pohvaliti šarolikim aktivnostima: bio je uključen u školske timove i Đački parlament. Za školski časopis je pisao više tekstova u saradnji sa poznatim kompozitorima i dirigentima sa naših prostora.

– Zahvalio bih se roditeljima, bakama i dekama koji su došli da me podrže, direktorki, i staroj i novoj, profesorima koji su bili tu da usmere moju kreativnost u pravom smislu, ali na posebnom mestu drugarima koji su uvek bili tu da me uteše i oraspolože – rekao je Đorđe Damjan i poručio mlađim generacijama da sve što rade, to čine s ljubavlju, jer bez nje ne može da se obavi ni jedan posao. Đorđe planira da upiše kompoziciju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Nastaviće da nastupa sa svojim orkestrom „Frenk Sinatra”, kojeg očekuje puno koncerata i gostovanja u inostranstvu.

A. Ilijev
Foto: Danijel Vrška

  • NE ŠTEDITE SVOJ TALENAT
    – Nadam se da ćete u život otići spremni i nadahnuti za dalje školovanje sa još većim znanjem i entuzijazmom, i shvatite da je znanje uvek u modi. Svoje talente nemojte štedeti za sebe, delite ih sa drugima jer se oni na taj način uvećavaju – poručila im je profesorica Tatjana Ivanica.
  • MALA GRUPA ĐAKA, ALI ODABRANIH
    Učenici vokalno-instrumentalnog odseka: Aleksandar Branković (truba i dizajn zvuka), Tamara Erdeljan (flauta), Zorana Žigić (klavir), Petra Kiralj (flauta), Darko Neda (harmonika).
    Učenici teoretskog odseka: Jovana Babić, Aleksandar Đurić, Aleksandra Stojšin, Martin Tornjoš, Đorđe Damjan (teoretski odsek i dizajn zvuka), Milica Pajić (teoretski odsek i dizajn zvuka)
    Učenici odseka za dizajn zvuka: Martin Barbul, Bogdan Velisavljev, Katarina Goršćak, Anastasia Etemović, Anđelija Radaković, Davor Kurjak, Momčilo Popović (dizajn zvuka i teoretski odsek).