Dušana Šijana nasleđuje Bađok master Darko?

Piše: Dalibor Bubnjević
Vlada Republike Srbije je krajem prošle nedelje razrešila Dušana Šijana sa dužnosti načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga! Reč je o posledici koja je uzrokovana ličnim zahtevom. Navedena informacija je iznenadila mnoge poznavaoce prilika na lokalnoj političkoj sceni. Zanimljivo je to što još uvek nije imenovan novi predstavnik republičke vlasti u Zrenjaninu.

Dušan Šijan uživa izuzetan ugled u čitavom regionu. Dugogodišnji je prosvetni radnik, porodičan čovek. Najzaslužniji je za jačanje veza Banata i Ruske Federacije. U njegovom mandatu su pobratimljeni Zrenjanin i Noginsk. Naftna industrija Srbije je uložila značajna sredstva u osavremenjavanje Tehničke škole i Fakulteta „Mihajlo Pupin“. Šijan je pokazao značajnu agilnost u borbi protiv sive ekonomije, a na sednice Saveta okruga neretko je pozivao privrednike da svojim konkretnim predlozima unaprede rad državne administracije.
U javnosti se pominje više imena kao mogući načelnici Srednjobanatskog upravnog okruga. Među njima je i Darko Bađok, student doktorskih studija koji je upamćen po naučnom doprinosu u oblasti inženjerskog menadžmenta. Takođe, beleži izuzetno visok nivo produktivnosti rada kao savetnik u JKP „Čistoća i zelenilo“. Sledstveno navedenom, opravdano se postavlja pitanje, zašto ne Darko?!