NAJAVE DOGAĐAJA

„SKULPTURE”
Izložba radova „Skulpture” Slavka Živanovića – dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likovnog salona „30h30”, čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina, otvorena je do 15. avgusta u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

IZLOŽBA NADEŽDE KIRĆANSKI
Izložba radova Nadežde Kirćanski otvorena je do 18. avgusta u salonu Kulturnog centra. Nadežda Kirćanski je rođena 1992. godine u Zrenjaninu. Trenutno je na master akademskim studijama, na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Radi u mediju crteža, skulpture i instalacije.

CIKLUS KLASIKA
U četvrtak, 11. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat, biće prikazan film „Državni neprijatelj” (The Public Enemy). U glavnoj ulozi William James Cagney. Ulaz je besplatan.

„IMA JEDNA ZEMLjA”
Jovica Jašin izvešće monodramu „Ima jedna zemlja”, rađenu prema knjizi „Pisma iz Srbije” Bojana Ljubenovića, u četvrtak, 11. avgusta, u 21 sat, u Amfiteatru Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

KONCERT
Koncert bendova „Trash Union i Drink or Die”, biće održan u subotu, 13. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra od 22 sata. Ulaz je 100 dinara.

METEORI
Promocija knjige: „Meteori” Aleksandra Ace Đerića i proslava jubileja – pedesetopetogodišnjice postojanja istoimenog benda biće u nedelju, 14. avgusta, u Kafeu Kulturnog centra, u 20 časova. Đerić je prikazao zrenjaninsku rokenrol scenu kroz priču o „Meteorima” i kolektivna sećanja o nastanku zrenjaninskog rokenrola… U okviru promocije je predviđen i kraći koncert.

KOMEMORACIJA U ZRENjANINU
Jevrejska opština Zrenjanin i Grad Zrenjanin organizuju komemoraciju povodom 75. godišnjice deportacije Jevreja iz Zrenjanina, u četvrtak, 18. avgusta. U 17.30 časova biće spušteni venci u Begej sa Pešačkog mosta, gde je predviđeno čitanje kadifa. U 18.30 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je svečano otvaranje izložbe „Nestali u Holokaustu – Zemun: Svaka slika priča”, čiji je autor Nenad Fogel.
Komemoracija u baroknoj sali Gradske kuće je u 19 časova.