NAJAVE DOGAĐAJA

SLIKARSKI RADOVI
Izložba likovne umetnice Jasmine Ilić „Ples pod zvezdama” biće otvorena u petak, 22. marta, u 19 časova u Kulturnom centru. U pitanju je serijal radova koji objedinjuje autorkina interesovanja za drevnim učenjem metafizike. Jasmina Ilić živi i stvara u Jagodini, a diplomirala je slikarstvo u Italiji.

FILMSKI CIKLUS
U okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Komedije”, u četvrtak, 21. marta, u 20 časova, na repertoaru je film „Lepotica i lepotica”. U sredu i četvrtak, 27. i 28. marta, prikazuje se film „Kao dečaci”. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

PREDSTAVA
Romantična komedija „Frenki i Džoni”, u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, biće izvedena u Kulturnom centru u subotu, 23. marta, u 20 časova. Predstava je urađena je po tekstu Terensa Meknelija, rediteljka je Tea Puharić a dramaturškinja Jelena Paligorić. Karte se prodaju po ceni od 700 i 800 dinara na biletarnici Kulturnog centra svakog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

EKOLOŠKI PERFORMANS
Udruženje građana „Zdrav život” u saradnji sa akademskim grafičarem Dušanom Kirćanskim, u subotu, 23. marta, u dvorištu Kulturnog centra organizuje ekološki performans. Početak je u 13 časova. Namera je da se obeleži početak proleća i najavi festival „Zdrav život”, koji se organizuje poslednjeg vikenda maja.

O ROMANOVIMA
Predavanje o ruskoj carskoj porodici Romanov biće održano u četvrtak, 21. marta, sa početkom u 19 časova u salonu Narodnog muzeja. Izložba fotografija posvećenih poslednjem ruskom imperatoru Nikolaju II i njegovoj porodici otvorena je 22. februara.

KNJIŽEVNO VEČE
Promocija knjige „Umro sam u petak” autora Nenada Gugla biće održana u petak, 22. marta, u 19 časova, u salonu Narodnog muzeja. U pitanju je prva knjiga Nenada Gugla, profesora srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

DISKUSIJA
U okviru izložbe „Naša Vukica: 1919 – 1969 – 2019”, održaće se diskusija „Reč-dve o ćupriji”, u utorak, 26. marta u Narodnom muzeju. Početak je u 19 časova.

TRIBINA
Profesor Filološkog fakulteta u Beogradu dr Milo Lompar vodiće tribinu „Duh samoporicanja” u četvrtak, 28. marta, u kafeu Kulturnog centra. Tribina počinje u 19 časova.