NAJAVE DOGAĐAJA

Dečja radionica
U subotu, 13. marta, u okviru onlajn radionica Kulturnog centra učesnici će se baviti izradom pozorišnih lutaka, publika će se upoznati sa stvaranjem svojevrsnih umetničkih dela u pozorištu. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Filmska lektira
U okviru ciklusa „Filmska lektira”, u sredu, 17. i četvrtak, 18. marta, na programu je britanska crno-bela komedija „Lažljivac Bili”, snimljena 1963. godine, u režiji Džona Šlezingera. Projekcije počinju u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

Izložba
Postavka Mihala Đurovke „Programiranje osećaja u boji” otvorena je do kraja marta u izložbenom salonu Kulturnog centra. Izložba sadrži 40 slika različitih formata, rađenih tehnikom – ulje na platnu.

„Šta me snađe”
U četvrtak, 18. marta, u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna komedija „Šta me snađe” u kojoj igra Anđelka Prpić. Predstava počinje u 19 časova. Tekst za ovu komediju je napisao Nebojša Romčević, a režiju je uradio poznati glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Karte su u prodaji na biletarnici KC svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Galerija
U periodu od 15. do 25. marta u Savremenoj galeriji održaće se samostalna izložba „Iluzija” autorke Mirjane Đošić. Postavka će predstavljati obmanu čula, pri čemu se neki predmet zapaža drugačije nego što on izgleda u stvarnosti. Iluzije mogu uključiti sva čula, ali najčešće zahvataju vizuelna.

Koncert
Solistički koncert violinistkinje Lane Zorjan održaće se u petak, 19. marta, u 19 časova u salonu Narodnog muzeja. Nastupiće Lana Zorjan, violina i Milena Buča – Milošević, klavir. Gosti koncerta su Simona Deretić, violina i Marija Zoroja, harfa.
Zbog epidemijskih mera broj posetilaca je ograničen, a mesto na koncertu je neophodno rezervisati na imejl museumzr@mts.rs. Ulaz je slobodan.

Pozorište
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 12. marta, igra predstava „Komandant Sajler”, a u subotu, 13. marta, na repertoaru je „Don Žuan”. Predstave počinju u 19 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova ili rezervisati putem telefona 560-136.