PONOVO ODLUČIVANO U JAVNIM ČESMAMA I INTERVENTNOM ODRŽAVANJU PUTEVA: Najpovoljnije podnude podneli „Zitros“ i „Saša inženjering“

Zrenjaninska firma „Zitros“, specijalizovana za izradu i ugradnju sistema za prečišćavanje vode podnela je najpovoljniji ponudu u ponovljenom javnom nadmetanju za izgradnju sistema za tretman vode u javnim česmama u Perlezu, Botošu i Farkaždinu. Visina ponude „Zitrosa“ je 2 miliona i 480.000 dinara bez, odnosno 2 miliona i 976.000 dinara sa porezom na dodatnu vrednost. Ponuda „Zitrosa“ ocenjena je kao povoljnija od ponude vredne sa PDV 4 miliona i 375.426 dinara koju i su zajednički dali „Enviroteh“ Kikinda, „Slovan progres“ Selenča i „Elektromontaža“ Ruski Krstur. Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača bila je najniža ponuđena cena, a oba ponuđača zadovoljavaju sve tehničke kadrovske i finansijske uslove. Osim toga, „Zitors“ se obavezao da će posao biti završen za 40, a konkurenti – za 60 dana.

Prema rečima Milana Ziriojevića, direktora „Zitros“ eko česme u ova tri sela trebalo bi da prorade pre Nove godine.

Današnje javno nadmetanje usledilo je posle poništaja prvobitno raspisane u oktobru, jer su oba ponuđača dostavila nekompletnu dokumentaciju.

Kapacitet česme u Perlezu je 500, a u Farkaždinu i Botošu 250 litara na sat. Glavni razlog za podizanje eko česmi u Perlezu, Farkaždinu i Knićaninu je to što ove sela ne spadaju u „prvi prsten“ sela koja računaju na vodu iz „fabrike vode“ u Zrenjaninu.

Prostor za sve tri eko česme uglavnom je već uređen.

Zrenjaninska firma „Saša inženjering“ podnela je jedinu prijavu za uslugu urgentnog održavanja puteva na teritoriji grada Zrenjanina, u visini od 4 miliona i 997.200 dinara bez, odnosno 5 miliona i 996.640 dinara sa PDV.

Pored opštih uslova koje je „Saša inženjering“ zadovoljio zanimljiv je uslov da raspolaže sa dve kominovane mašine za raščišćavanje terena i asfalitiranje, kombinovanim valjkom težine 8 tona i asfaltnom bazom kapaciteta preko 40 tona na čas, udaljenom manje od 50 kilometara od raskrsnice Bulevara Milutina Milankovića i ulice Cara Dušana.

Poslovi obuhvaćeni ugovorima ovog tipa obično se ugovaraju na period od 12 meseci.

M. S-n.