NADLEŽNI NAJAVLJUJU SANACIJU TALPE NA IZLETIŠTU NA TISI

Do 15. juna posao će biti obavljen

Potrebno je sređivanje talpe na izletištu na Tisi, koja je porinuta pre dve godine – a to će biti obavljeno do početka letnje sezone, navodi za naš list direktor Gradske stambene agencije (GSA) Radiša Dupljanović. Televizija KTV zabeležila je u nedavnom prilogu da talpa izgleda zapušteno, te da je rekonstrukcija ovog objekta pre dve godine loše obavljena.
Jedan od značajnijih projekata GSA, upravljača izletišta na Tisi, 2018. godine bila je rekonstrukcija stare talpe. Za ovaj posao Ministarsvo turizma je obezbedilo pet miliona dinara, a lokalna samouprava milion. Radovi su počeli u leto 2018. godine, a izvodila ih je firma „Solar promont” iz Srpske Crnje. Montiranje talpe su pratili i gradski čelnici – zamenik gradonačelnika Saša Santovac sa pomoćnicima Draganom Ćapinom i Simom Salapurom, kao i direktor GSA Radiša Dupljanović. Najavljeno je da će nova talpa biti površine 340 kvadratnih metara i da će moći da primi od 200 do 250 ljudi. Predočeno je da radnici postavljaju najkvalitetniji leksan, a odozgo i veštačku travu. U planu je bilo da se na plovilo dogradi i dečji bazen.


Posetioci izletišta prvi put su mogli da isprobaju novu talpu u avgustu 2018, koja je zatim bila u upotrebi i cele prošle sezone.
Međutim, u susret letnjim mesecima, ovo plovilo na Tisi neophodno je srediti – pojedine leksan ploče su razmaknute, a oštećena je i gornja zelena podloga. Ovakvo stanje nije iznenađujuće, kaže Radiša Dupljanović.
– Talpa je bila u upotrebi dve godine, a znate kakvi su ljudi – gase cigarete na podlozi talpe. Pre početka sezone ćemo je sigurno srediti, dakle biće gotovo do 15. juna – uverava Dupljanović.
Dodaje da ovih dana treba da bude završena i registracija ovog objekta, za šta je nadležna Lučka kapetanija u Titelu.
– Talpa je dobila sve papire, ali smo rešavali pitanje vlasništva pošto je JP „Turistički centar” bio u likvidaciji. Za registraciju nam još nedostaje dokument da smo mi zaduženi i za talpu – navodi Dupljanović.
Ovom preduzeću Grad je 2017. dao na upravljanje Peskaru, Motel i izletište na Tisi.M. M.

M. M.