NAJAVE DOGAĐAJA

Dečja radionica
U subotu, 5 juna, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se radionica stripa i ilustracije, koju će voditi strip crtač Stevan Subić. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

Umetnost je lekovita II
Šesnaesta završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola „Umetnost je lekovita II”, predstaviće se zrenjaninskoj publici u izložbenom salonu Kulturnog centra, od 7. do 16. juna. Radovi su priređeni različitim likovnim tehnikama i medijima: olovka, ugalj, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, fotografija, digitalna slika. Učestvuje oko 50 učenika, sa više od 100 radova. Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, profesori likovne kulture u srednjim školama. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević. Organizatori izložbe su HPTŠ „Uroš Predić” i Zrenjaninska gimnazija u saradnji sa Kulturnim centrom. Svečano otvaranje zakazano je za 7. jun, u 14 časova, a moći će i uživo da se prati preko FB KC-a.

Promocija zbornika
Predstavljanje knjige, zbornika pesničkih radova „Lirski zagrljaji” Mile Stašević (Milosave Stašević Gaćinović), održaće se u ponedeljak, 7. juna, u maloj sali Kulturnog centra, u 19 sati.

Tribina
U utorak, 8. juna, održaće se tribina „Rijaliti programi i mentalno zdravlje”, u 19 časova. Govoriće Marko Braković, psihoterapeut, pisac u autor romana „Ljudski aparat”. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa KC-a.

Hit komedija
U Kulturnom centru, u subotu, 12. juna, biće izvedena regionalna hit predstava „Kakva ti je žena, takav ti je život”. Igra Dragan Marinković Maca, autor ove komedije. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 1.000 dinara.

Pozorište
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 4. juna, igra predstava „Naš grad”. Narednog dana u subotu, 5. juna, na repertoaru je „Nemam da platim i neću da platim”. Predstave počinju u 20 časova. Na programu Lutkarske scene, u subotu, 5. juna, igra „Tvrdoglavo jaje”. Početak je u 11 sati.